2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kick-boxosaink letarolták a mezőnyt

A magyar kick-boxosok egy arany-, három ezüst- és három bronzérmet szereztek a Küzdősportok Világjátékán, Pekingben.
2010. szeptember 4. szombat 14:16 - HírExtra
A magyar kick-boxosok egy arany-, három ezüst- és három bronzérmet szereztek a Küzdősportok Világjátékán, Pekingben.

Az első helyet Jároszkievicz Krisztián szerezte 84 kg-ban semi-contact szabályrendszerben, miután az angol Michael Page elleni szombati döntőben 10-9-re nyert. Szintén semi-contactban a 69 kg-os Gömbös László, a 79 kg-os Mórádi Zsolt, míg full-contactban a 63,5 kg-os Görbics Gábor végzett másodikként.

Bronzérmes lett a semi-contact szabályrendszerben induló Szendrei Barbara (60 kg), Veres Richárd (63 kg) és Imre Tamás (74 kg).

"Megérte a rengeteg lemondás, a hathetes edzőtábor" - mondta az MTI-nek Jároszkievicz, majd hozzátette: a hangulat, a közönség, a szervezés tökéletes volt.

Király István edző, akinek hét tagú pekingi semi-contact csapatából hatan tartoznak a csepeli KirályTeamhez megjegyezte: a magyarok öt éve vezetik a világranglistát, és érzésük szerint némi bírói segédlettel most meg akarták törni ezt a hegemóniát.

"Újdonság volt számunkra olimpiai körülmények között versenyezni, még nem voltunk ilyen volumenű viadalon. Szokatlan volt ez a dimenzió, nagyobb a közönség és a stressz is. Új körülmények között kellett a világ legjobbjaival megmérkőznünk" - magyarázta Király, hangsúlyozva, hogy a küzdősportok 13 sportágából a magyarok közül csak ők hoztak el érmet Pekingből.

"A nemzetközi mezőny láthatóan rendkívül erős, de megfelelő támogatással a jövőben is a világ élvonalában tudunk maradni - erősítette meg Leyrer Richárd, a Kick-Box Szervezetek Világszövetségének (WAKO) alelnöke, a magyar szövetség elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását