2024. május 21. - Konstantin

Horváth Árpád: az én hangom hallható a hangfelvételen

Valóban Horváth Árpád hangja hallható azon a hangfelvételen, amelyet pénteken hozott nyilvánosságra a Népszava, a férfi provokációt sejt a történtek mögött és bocsánatot kér kijelentéseiért a gyanúba kevert szombathelyi fideszes képviselőktől - közölte a férfi jogi képviselője pénteken az MTI-vel.
2010. szeptember 17. péntek 13:57 - HírExtra
A Népszava egy a birtokába került hangfelvételre hivatkozva csütörtökön azt állította: egy szombathelyi építési vállalkozónak a kedvező döntésért cserébe, az elnyert munka után 10 százalékot kell "visszaadnia" a Fidesz helyi prominenseinek, Marton Zsoltnak és Szakály Gábornak. A lap pénteken újabb cikket közölt, online kiadásának honlapján pedig újabb hangfelvételt tett közzé, amelyen egy szombathelyi vállalkozó a két fideszes képviselőkhöz kér "beajánlást".

A Népszava közlése szerint a "beajánló" - aki állítása szerint Szakállyal együtt plakátolt, de Martonnal is jó kapcsolatot ápol - a hangfelvételen azt ecseteli, hogyan lehet nagyot szakítani a közpénzekből. A felvételen Árpiként hallható férfi azt mondja a fideszes politikusokról: "nem kell félni, elvásik minden. Most négy évig ők lesznek a királyok". A képviselőknek juttatandó tíz százalékról pedig azt mondja: "nem kell aggódni, nem az ő pénzük, hanem a városé".

A Pobjákunik Péter szombathelyi ügyvéd által az MTI-hez eljuttatott nyilatkozat szerint Horváth Árpádot egy általa már korábbról ismert vépi lakos kereste meg azzal, hogy a tulajdonában van több millió forint értékű műanyag ablak, amiket szeretne a Savaria Rehab-Team Kft részére eladni.

Ezen a beszélgetésen hozta szóba ez az ember Marton Zsolt és Szakály Gábor fideszes önkormányzati képviselők nevét és velük kapcsolatban korrupcióra utaló kérdéseket tett fel, illetve állításokat fogalmazott meg, amelynek "valótlan és sértő kijelentéseire Horváth Árpádtól várt megerősítést". Ezen túlmenően a beszélgetés során folyamatosan Marton Zsoltra és Szakály Gáborra terelte a szót, "róluk akart negatív dolgokat hallani".

Horváth Árpád állítása szerint akkor még nem tudta, hogy a beszélgetésüket a férfi rögzíti, szerinte az egész beszélgetées egy provokáció volt, amelynek célja az érintett képviselők lejáratása volt. Közlése szerint azt csak később hozták a tudomására, hogy a beszélgetésről felvétel készült és azt nyilvánosságra fogják hozni.

Horváth Árpád az ügyvéd által hitelesített nyilatkozatban kijelentette: soha nem állt szerződéses kapcsolatban a Savaria Rehab-Team Kft.-vel, mint ahogyan Szakály Gábor és Marton Zsolt képviselőkkel sincs semmiféle magánjellegű, vagy üzleti kapcsolata.

Az ügyben az érintett képviselők és az MSZP is feljelentést tesz, az önkormányzat pedig belső vizsgálatot indított.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását