2024. május 3. - Tímea, Irma

Póta lecsúszott az éremről egyesben

Póta Georgina sima vereséget szenvedett szombaton a fehérorosz Viktorija Pavlovicstól, így nem jutott be a legjobb négy közé, és lemaradt az éremről egyesben az ostravai asztalitenisz Európa-bajnokságon.
2010. szeptember 18. szombat 14:05 - HírExtra
A két játékos a csapatverseny során már találkozott egymással, akkor a világranglistán 50. Póta nyert, azaz a védekező stílusú rivális (43.) visszavágásra készült.

Pavlovics kezdte jobban a találkozót, szinte pillanatok alatt hozta az első szettet, a második felvonásban azonban magára talált a 25 éves magyar - aki pénteken a címvédő német Wu Jiaduót búcsúztatta óriási csatában-, de hiába volt két játszmalabdája is, az egyenlítés helyett végül az ellenfél duplázta meg előnyét.

A harmadik szettben Póta 4-8-ról fordított 9-8-ra, Pavlovicsot azonban ez sem törte meg, jól koncentrálva megint csak hozta a játszmát, s ezzel szinte kilátástalan helyzetbe hozta ellenfelét.

A magyar versenyző a negyedik - s mint kiderült, utolsó - felvonásban sem találta az ellenszert riválisa játékára, így magabiztos fehérorosz siker lett a vége.

Póta 17:15 óráról - Tóth Krisztina oldalán - a párosverseny elődöntőjében javíthat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását