2024. május 5. - Györgyi

Staudt vs. katonai ügyészség: ki hazudik?

Staudt Gábor jogi képviselőjét az ügyben eljáró katonai ügyész személyesen tájékoztatta arról, hogy Balajti Lászlót, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját gyanúsítottként hallgatták meg. Ezt a jobbikos politikus közölte az MTI kérdésére annak kapcsán, hogy a katonai ügyészség szóvivője cáfolta a meghallgatás tényét.
2010. szeptember 23. csütörtök 14:30 - HírExtra
Staudt Gábor csütörtökön délelőtt ügyvédje közlésére hivatkozva jelentette be, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség gyanúsítottként hallgatta meg Balajti László altábornagyot.

Balajti ellen Staudt Gábor tett feljelentést júniusban hivatali hatalommal való visszaélés, valamint hivatalos személy által elkövetett becsületsértés miatt azután, hogy az altábornagy által vezetett Alkotmányvédelmi Hivatal olyan szakvéleményt készített, amely szerint Staudt és három frakciótársa nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Staudt Gábor közölte: a főigazgató előzetes letartóztatását kezdeményezik.

Balogh Zoltán, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője ezt követően az MTI-nek cáfolta a jobbikos képviselő állítását, kijelentve: az ügyészség nem hallgatta ki gyanúsítottként az altábornagyot.

Erre reagálva Staudt Gábor az MTI kérdésére megmagyarázhatatlannak nevezte az ügyészség eljárást, mondván: ügyvédjét a feljelentés miatt eljáró katonai ügyész személyesen tájékoztatta arról, hogy Balajti Lászlót eljárás alá vonták, gyanúsítottként hallgatták meg, továbbá arról is, hogy az ügyészség lefoglalta a hivatal szakvéleményét megalapozó iratokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását