2024. május 2. - Zsigmond

Tarlós: éles a különbség Demszky és a szocialisták között

Tarlós István ugyan gyenge vezetőnek tartja Demszky Gábor leköszönő főpolgármestert, mégis élesen megkülönbözteti "azoktól a szocialistának mondott budapesti vezetőktől", akik 15 éve irányítják a városüzemeltetést, s ez idő alatt "szabadrablás" alakult ki.
2010. szeptember 24. péntek 07:20 - HírExtra
A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje erről egy csütörtök esti budapesti fórumon beszélt, ahol ugyanakkor emellett megjegyezte: gyanúi szerint Demszky Gábor "sokszor elfordította a fejét, amikor nem szabadott volna", és ha valaki megkérdezi őt, "ideje-e, hogy eltűnjön a politikából", azt válaszolja, ideje. "

A szocialistának mondott budapesti vezetőket" azonban "a kutya meg nem választotta soha", míg Demszky Gábort ötször; azon lehet vitatkozni, hogy jól tették-e vagy sem - fűzte hozzá.

A politikus az elszámoltatással kapcsolatban azt mondta: nem beszélni kell róla naponta, hanem "természetesnek tekintve", csendben el kell végezni. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy nem azzal az "alantas és vérszomjas szándékkal" igyekszik a városházára, hogy "Demszky, vagy x, vagy y ellen" minden áron találjon valamit.

Tarlós István a fórumon hangsúlyozta, elengedhetetlenül szükséges, hogy Budapesten a városvezetés együttműködésben tudjon dolgozni a kormánnyal és elsősorban a miniszterelnökkel. "Az új vezetés szót fog érteni a kormánnyal, és talán még annál is inkább szót fog érteni a miniszterelnökkel" - ígérte, hozzátéve, ha most nem lesz változás a fővárosban, "akkor nem tudom, mikor".

"Mi nem vagdalkozni akarunk, mi nem az ígéreteket akarjuk szaporítani, hanem be akarjuk fejezni ezt a torzóként itt maradt 4-es metrót, ha már elkezdték, és talpra akarjuk állítani azt a BKV-t, ami az MSZP irányítása alatt a szó szoros értelmében tönkrement" - mondta.

"Olyan történeteket hallok nap mint nap, amelyekből nem tudom, hogy tudtam kimaradni" - jegyezte meg ironikusan, utalva többek között Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-jelölt véleményére, amely szerint Tarlós István méltatlanná vált a főpolgármester-jelöltségre a városligeti 56-os emlékműről szóló nyilatkozata miatt.

Tarlós István erre reagálva úgy fogalmazott: "amikor azt mondom, hogy az élő ,56-os legendákat meg fogjuk kérdezni, hogy ez a számunkra nehezen értelmezhető, ,56-os emlékműnek nevezett valami ott legyen-e a Dózsa György úton, (...) akkor megjelenik az MSZP budapesti arca, és közli, hogy Tarlós gyűlölettől fröcsögve le fogja rombolni az ,56-os emlékművet".

A rendezvényen György István országgyűlési képviselő, a Fidesz fővárosi frakcióvezető-helyettese az elmúlt évek városvezetését jellemezve azt mondta, párbeszéd helyett diktátumokkal próbálták meg rendezni az ellenzékkel a viszonyt, a szakmai helyett a pártirányítás dominált, és "politikai zsákmányszerző alkuk" folytak a két koalíciós partner között.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását