2024. május 2. - Zsigmond

Navracsics: alakul az Új Széchenyi Terv

Az Új Széchenyi Terv megalapozása zajlik, s abban a turizmus stratégiai nemzetgazdasági ágazatként szerepel - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Veszprémben, az új Tourinform iroda megnyitásakor.
2010. október 1. péntek 16:30 - HírExtra
Ismertette: az Új Széchenyi Terv január 15-től kiírandó pályázatai között eddigieknél lényegesen nagyobb hangsúlyt kap a turisztikai kis- és középvállalkozások támogatása. Tájékoztatása szerint szeptember 15-ig kellett a szakmai szervezeteknek, szakembereknek eljuttatniuk az észrevételeiket az illetékes minisztériumhoz, s valószínűen a jövőben is a gyógy- és egészségturizmus kap jelentősebb költségvetési támogatást.

Navracsics Tibor hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság számára a turizmus az egyik kitörési pont lehet. Rámutatott: egyetértés van abban, hogy a turizmusnak az eddigieknél fokozottabb támogatást kell adni, de "valahogy nem találjuk meg azt a pontot, amely által élenjáró helyet tudjon elfoglalni a világ turizmusában".

A veszprémi Tourinform iroda avatása kapcsán felvetette: az hiányzik Magyarország "idegenforgalmi iparából" hogy fokozottabb mértékben alapozzunk a helyi kezdeményező-készségre, a helyi turisztikai vállalkozások és a szakemberek erősebb összefogására. Ez az iroda az első lépés lehet ebbe az irányba, s Veszprém is újabb kitörési pontot találhat - fogalmazott Navracsics Tibor.

Bizonyos értelemben ugyanis újra kell gondolni Veszprém helyét és szerepét is az ország turizmusában, újra be kell mutatkoznia az ország közvéleményének - mondta a miniszterelnök-helyettes. Rámutatott: számos olyan kevéssé ismert kincse van a történelmi értékekben gazdag megyeszékhelynek, amely méltó arra, hogy az ország, sőt Európa közvéleménye megismerje.

Ahhoz azonban, hogy a "kincsestárakat kinyissuk", szükség van Tourinform irodákra, ahol találkozhatnak a turisták a szakemberekkel, s elmondhatják az érdeklődőknek, hogy például Veszprém mi mindent rejt magába, mennyi mindent érdemes ott megnézni - hangsúlyozta Navracsics Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását