2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Átszavazás, tized fizetés, a neten mindent megtudhat

Az internetről kevesen gondolnák, hogy az egyetlen olyan eszköz, amelyik a szabad információáramlást biztosítja. Pedig ha végiggondoljuk, itt találkozhatunk igazán a hiteles tájékoztatással.
2010. október 4. hétfő 15:54 - Forján-Vass Máté
Hiteles információk a neten

Manapság már hetente kerül elő valamilyen hangfelvétel, esetleg videó, ahol valaki bizalmas légkörben őszintén beszél. Ezek a felvételek számos helyre kitehetők: ilyenek az internetes újságok és a videó megosztók.

Talán nem véletlen, hogy politikusaink az új médiatörvényben az internet világát is szeretnék szabályozni. Elvégre túl sok kompromittáló hanganyag, felvétel kerül fel oda.

A legismertebb eset az őszödi beszéd. Ki ne emlékezne Gyurcsány Ferenc halhatatlan szavaira? Azonban talán még ma sem hallottuk volna, ha nincs internet. Az internetes világ megmutatta:  előnyben van a klasszikus elektronikus médiával szemben.

Az őszödi beszéd óta egyre gyakrabban tesznek ki felvételeket, ahol politikusaink szavait rögzítették bizalmas beszélgetéseik során. Hála ezeknek egy lépéssel közelebb kerültünk az alkotmány szabad információáramlásáról szóló kívánalmaihoz: hiteles, pontos és valós.

A politikusi őszinteség a legjobb a választóknak, legrosszabb sajátmaguknak. Igaz a felvételek mind titkosszolgálati eszközzel kerültek ki, és nem számoltak azzal szereplői, hogy a nagyérdemű is meghallgathatja. Bár talán jobb lenne, ha nem csinálnának olyasmit, ami kínos, ha kiderül.

Az ügyészség figyelmét is felkeltik

Ezek a felvételek sokszor átírják a politikai erőviszonyokat. Talán még mindig fideszes lenne Molnár „gumikalapácsos” Oszkár, ha nem lenne internet. Ő mennyire találta el szavaiban az igazságot? Az már más kérdés…





Ami még jobb, nem csak a tájékoztatáshoz járul hozzá, hanem az igazságszolgáltatást is segítik. Ki hallott volna a Wieszt János XI. kerületi szocialista képviselőről internet nélkül?


Sokak számára ismeretlen a szombathelyi tized, mint adó, pedig szerintem sok helyen szedik, csak más néven:






Persze nem mindig lesz következménye az elhangzottaknak. Kubatov Gábor listájáról is a netről hallhattunk először:



Hasonlóképp megúszta a váci fideszes képviselőjelölt, Bábiné Szottfried Gabriella is:



A legpikánsabb az, amikor valaki az igazi választási stratégiát is ismerteti, persze nem tudja, hogy a nagyközönséggel is. Szanyi Tibor az átszavazásról tartott egy kisebb előadást:


 
És még mindig az MSZP kampányfőnökéről van szó, ezúttal a párt kampánypénzeiről mond el olyasmit, amit a köztévében elfelejtett mondani:

 

Aki az internetes világ nyílt és őszinte híradásait jobban is megismerné, keressen egy videó megosztót, és írja be a keresőbe, hogy politikai botrány. Több napos szórakozás vár rá.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását