2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Szili mondjon le!

Az MSZP felszólítja Szili Katalint, hogy mondjon le parlamenti mandátumáról, mert megyei listás képviselőként a párt jóvoltából jutott az Országgyűlésbe - közölte Mesterházy Attila hétfői sajtótájékoztatóján.
2010. október 4. hétfő 13:45 - HírExtra
A volt házelnök hétfőn jelentette be, kilép az MSZP parlamenti frakciójából, mostantól egy új baloldali pártot vezet, mandátumát azonban nem adja vissza, mert az MSZP-vel, nem pedig a választóival szakított.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője közölte, a párt tudomásul veszi a volt házelnök döntését, amellyel szerinte Szili Katalin Szűrös Mátyás útjára lépett.

Tévesnek nevezte a politikus értékelését a párt választási eredményéről.
Úgy látja, a képviselőcsoport megérdemelte volna, hogy Szili Katalin személyesen közölje velük a döntését.

Mesterházy Attila kérdésre válaszolva kitért arra: nincs eszközük arra az esetre, ha a politikus nem adja vissza a mandátumát, de - mint mondta - tartozik nekik ennyivel. Pusztán morális tartására hagyatkozhatunk és arra, hogy érez felelősséget az MSZP irányába, hiszen azon politikusok közé tartozik, akik talán a legtöbbet kapták ettől a párttól - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását