2024. május 9. - Gergely
Orbán Viktor napirend előtti felszólásában azt mondta: a második akcióterv három aktuális kérdéskörben fogalmazza meg a közérdek érvényesítését.
2010. október 18. hétfő 13:42 - HírExtra


Előtakarékosság: a kormány támogatja

A kormány támogatja az előtakarékosságot - közölte Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalásában a parlamentben.

A miniszterelnök elmondása szerint az előtakarékosságot a jelenlegi 8 év helyett 10 évig támogatják. A jövőben a közeli hozzátartozó is felhasználhatja majd a lakáscélú előmegtakarítást, az áthidaló kölcsönként adható hitelek arányát pedig 75 százalékra emelik - tette hozzá.

Csökken az állami bürokrácia?

Az állami bürokrácia területén a költekezést legalább öt százalékkal lehet csökkenteni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben napirend előtt.

A kormányfő szerint ezzel több tízmilliárd forintnyi közpénzt takaríthatnak meg.
Bejelentette azt is, hogy a jövő év első napjától arányos adózást vezetnek be, kiszámíthatóvá és mindenki számára átlátható teszik az adózást. Szavai szerint aki tízszer többet keres, az tízszer annyit adózik majd; aki több emberről gondoskodik, mert több gyermeket nevel, az annyival kevesebb adót fizet.

Széchenyi-kártya a mezőgazdaságban?

A kormány bevezeti a Széchenyi-kártyát az agráriumban, és 2011 végére megteremti a fejlesztési ügyekben a papírmentes pályázás lehetőségét.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfői napirend előtti felszólalásában bejelentette: bevezetik a Széchenyi-kártyát az agráriumban, lehetővé teszik a helyi termelői piac megnyitását, forgóeszköz-hitelt nyújtanak az agrárium számára.

Mint mondta, eltörlik az elvárt jövedelemhatárt, az önfoglalkoztató vállalkozások adózását egyszerűsítik, a vállalkozási piacot megtisztítják az egyszerűsített végelszámolás lehetőségének megteremtésével; a társasági adó év végi feltöltésére vonatkozó árbevételi szintet 50 millió forintról 100 millió forintra emelik, 20 százalékkal csökkentik a fejlesztéseknél a pályázatok elbírálásában részt vevő szervezetek számát, 10 százalékkal csökken a pályázati mellékletek száma.

A nők részmunkaidős foglalkoztatásának elősegítése

Megkezdi a kormány a részmunkaidős foglalkoztatás támogatását a nők esetében. Ha valaki nyolc óra helyett kétszer négy órában női munkaerőt alkalmaz, 27 helyett 20 százalék tb-járulékot fizet csak - jelentette be Orbán Viktor kormányfő hétfőn a parlamentben.

Emellett közölte azt is, megállapodást írnak alá a magyar kereskedelmi kamarával, amely a német típusú, "duális" szakképzési rendszer bevezetését indítja meg Magyarországon.
Forrás: MTI/HirExtra

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását