2024. május 5. - Györgyi

MSZP: Bencsiknek nem kell alkotmány

Az MSZP szerint Bencsik János energiastratégiáért és otthonteremtésért felelős államtitkár számára felesleges az alkotmány, illetve az azt védő Alkotmánybíróság.
2010. november 4. csütörtök 16:59 - HírExtra
A szocialisták csütörtöki közleményükben idézik az államtitkárt, aki a kommüniké szerint azt mondta, hogy "veszélyezteti az Alkotmánybíróság a kormány mozgásterét, ha alkotmányellenesnek ítéli a szükséghelyzetben hozott gazdasági intézkedéseket".

Az MSZP szerint az államtitkár számára felesleges az alkotmány, illetve az alkotmányt védő Alkotmánybíróság, hiszen minden igazság birtokában egyedül a kormány és ő van. Azt írták, hogy a hatalmi mámor olyannyira elhatalmasodott a Fidesz-KDNP kormány tagjain, hogy már nincs szégyenérzetük akkor sem, ha hazudnak, lopnak, csalnak, sikkasztanak, felrúgják a demokratikus alapelveket.

"Azzal persze nem törődik, hogy az Orbán-kormány első 3 hónapjában ezermilliárdos kárt okozott a lakosságnak és a költségvetésnek, és ezt a veszteséget csökkentendő inkább szimplán ellopnak a lakosságtól 420 milliárdot, hogy javítsák a helyzetüket" - olvasható a közleményben.

Az ellenzéki párt álláspontja szerint úgy tűnik, hogy "az Orbán Viktor által képviselt diktatúrákat idéző retorika átjutott a szakmai területre is és ma már minden vezető azt képzeli, hogy itt mindent szabad. Elvenni mások magántulajdonát, önhatalmúlag csökkenteni emberek millióinak törvényi előírások által megszabott járandóságát" - fogalmaznak.

Szerintük ebben a magatartásban az aggasztó, hogy ha ez a szellemiség végigsöpör az országon és megjelenik majd a társadalom legkisebb közösségeiben is, akkor kezdhetünk harcolni azért, amit már egyszer 1989-ben elértünk.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását