2024. május 3. - Tímea, Irma

Megvannak a kötözős rablók

A miskolci nyomozók többszörösen visszaeső bűnözőket fogtak el, akik több megyében brutális és erőszakos módon követtek el rablásokat. Az úgynevezett „kötözős rablók” vádemelési javaslatát elkészítette a rendőrség.
2011. január 7. péntek 13:40 - HírExtra
Széles körű nyomozás eredményeként sikerült elfogni azt az öt férfit és egy nőt, akikkel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése, magánlaksértés és súlyos testi sértés megalapozott gyanújával élt vádemelési javaslattal.

Az elkövetők többnyire egyedül élő idős sértetteket támadtak meg otthonaikban. A korábban többek között nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és több rendbeli bűnszervezet tagjaként, csoportosan elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt elítélt bűnelkövetők szabadulásuk után elhatározták, hogy voltaképpen ott folytatják, ahol abba hagyták, azaz a korábban alkalmazott módszereket alkalmazva újra idős embereket rabolnak ki.

A csoport 2009 szeptemberétől ötször csapott le, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő idős emberekre. A sértetteket mindig otthonukban támadták meg az éjszakai órákban, és az értékek felkutatása közben, illetve után megkötözték őket.

Az ügyészi elismeréssel lefolytatott nyomozás eredményeként sikerült a bűncselekmény sorozatot rövid idő alatt felderíteni, és már 2009 novemberében előzetes letartóztatásba kerültek az elkövetők.

A Miskolci Rendőrkapitányság 2010 végén zárta le az ügyet, egyben vádemelési javaslattal élt az ügyészség felé.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását