2024. április 30. - Katalin, Kitti

Spanyolország mellettünk áll

Spanyolország teljes mértékben támogatja az Európai Unió soros elnökségét e félévben betöltő Magyarországot, és álláspontja szerint a válságra és a munkanélküliségre adandó válasz az erősebb, a "több Európában" rejlik.
2011. január 10. hétfő 21:50 - HírExtra
Diego López Garrido akkor beszélt erről, amikor a Spanyolországban működő uniós intézmények székhelyén felvonták a magyar nemzeti lobogót a soros EU-elnökség nyitányán. Magyarország előtt Belgium és Spanyolország töltötte be e tisztséget, így Madrid számára június végén befejeződik az "elnökségi trojka" időszaka.

A Madridban tartott ünnepségen 17 tagállam nagykövete vett részt, köztük Magyarország képviseletében Bucsi Szabó Edit, valamint Ignacio Samper, az Európai Parlament (EP) spanyolországi hivatalának vezetője, Francisco Fonseca, az Európai Bizottság spanyolországi képviseletének igazgatója és Inigo Méndez de Vigo, a spanyol Néppárt egyik EP-képviselője.

Az európai diplomaták előtt tartott beszédében López Garrido hangsúlyozta, hogy az Európai Unió nagy célja és egyben nyugtalanságának forrása a gazdasági válságra adandó válasz, amelyet nem lehet a szervezet "valódi egyesülése" nélkül megtalálni. "A válságra a több Európa a válasz" - hangoztatta az államtitkár, s azon meggyőződésének adott hangot, hogy a soros magyar elnökség tud támaszkodni az Európai Unióra, és egyebek között válaszokat tud adni a válság és a munkanélküliség problémáira.

Bucsi Szabó Edit magyar nagykövet kijelentette, hogy Budapest eltökélt a Spanyolország és Belgium által elkezdett munka folytatása mellett, és legfontosabb feladatának tekinti egy erősebb Európa építését. A magyar EU-elnökség prioritásai közé tartozik a gazdasági versenyképesség javítása, új munkahelyek teremtése, az agrár- és az energiapolitika felülvizsgálata. Hozzátette: Budapest javasolja azt is, hogy kezdjék meg a vitát a klímaváltozás elleni küzdelemről, valamint erősítsék az unió szerepét a világban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását