2024. május 22. - Júlia, Rita

Pokoli szombat a bajoroknál

A közepesen futballozó Bayern München nem tudta idegenben legyőzni a Wolfsburgot a Bundesliga első tavaszi fordulójában. A bajorok sokáig vezettek, helyzeteik voltak, de nem érdemeltek volna győzelmet - és még Ribéry is megsérült.
2011. január 15. szombat 21:28 - HírExtra
Az új szerzemény Luis Gustavo csak a padon kezdett a Bayern München színeiben a Wolfsburg otthonában, de ez nem vetette vissza a vendégeket: az újdonsült első számú kapus, Thomas Kraft kirúgásából végül Thomas Müller elé került a labda - a hazaiak védői rémesen helyezkedtek -, aki értékesítette is a helyzetet, így a hetedik percben előnybe került a Bayern.

A félidő hátralévő részében további gólokat is szerezhetett volna a vendégcsapat, ám az ősszel nagy formában játszó Mario Gomez legalább egy mesterhármasnyi lehetőséget pazarolt el. Tizenegyesből sem született meg az újabb Bayern-gól: a 21. percben Philipp Lahm rémesen végezte el a megítélt büntetőt - majd a félidő hajrájában Grafite is kihagyott egyet...

A második félidőben egyre rosszabbul játszott a Bayern: a támadójátékon meglátszott a sérülés miatt még a 25. percben lecserélt Franck Ribéry hiánya (no meg az, hogy a helyére beállt Robben nagyon messze van még a csúcsformától), a hazaiak pedig felbátorodtak, de kétségtelen, hogy Edin Dzeko pótlását házon belül aligha tudják megoldani. A Farkasok gyakorlatilag mindent kihagytak, Thomas Kraft is bemutatott néhány szép védést, így már úgy tűnt, megnyeri a mérkőzést a Bayern. A hajrában azonban jött Riether, és Schweinsteiger hibáját kihasználva kiegyenlített, így a Wolfsburg otthon tartott egy pontot. A bajorok így 16 pont hátrányban vannak a Dortmundhoz képest, 16 fordulóval a vége előtt.

A Mainz sokáig jól tartotta magát a Stuttgart otthonában, a második helyét továbbra is őrző kiscsapat védelme jól működött, elöl azonban fogatlanok voltak Holtbyék. Nevezett játékost a 60. percben le is hívta a pályáról Tuchel edző, és beküldte Szalai Ádámot, aki azonban nem sokat tudott hozzátenni a csapata játékához, és végül az egyébként jobban is játszó Stuttgart egy kései góllal felülkerekedett.

Cissé remekelt a St. Pauli otthonában, így a Freiburg elvitt egy pontot; a Mönchengladbach egy korai góllal múlta felül az ötlettelen Nürnberget; a Hoffenheim a sok téli probléma ellenére is talpra tudott állni Brémában, ám a vendégek talán túlságosan ünnepi hangulatba kerültek a kései egyenlítéstől, és Frings megtréfálta őket egy győztes góllal...

Bundesliga, 18. forduló
Nürnberg-Mönchengladbach 0-1
Gól: Neustädter (8.)
St. Pauli-Freiburg 2-2
Gól: Ebbers (13.), Asamoah (68), ill. Cissé (61., 75.)
Stuttgart-Mainz 1-0
Gól: Harnik (79.)
Werder Bremen-Hoffenheim 2-1
Gól: Pizarro (37.), Frings (90.), ill. Vukcevic (87.)
Wolfsburg-Bayern 1-1
Gól: Riether (86.), ill. Müller (7.)
Forrás: samsungsport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását