2024. május 3. - Tímea, Irma

H1N1: még nem késő az oltás

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) továbbra is azt javasolja, hogy a háromévesnél fiatalabb - 6-36 hónapos - csecsemők és kisgyermekek számára is kérjék az influenza elleni védőoltást a háziorvostól vagy a házi gyermekorvostól.
2011. február 2. szerda 15:08 - HírExtra
Az ÁNTSZ honlapjára szerdán feltett közleményben hangsúlyozták: "különösen fontos a védőoltás a krónikus beteg, háromévesnél fiatalabbak számára". Hozzátették, hogy a gyermekeket emellett az is védi, ha a környezetükben élő felnőttek be vannak oltva.

A kifejezetten 6-36 hónapos korosztálynak adagolt szezonálisinfluenza-vakcina néhány éve létezik. Összetétele megegyezik a többi, gyógyszertárban kapható influenzavakcináéval, mindössze abban tér el a felnőttek számára ajánlottaktól, hogy fele annyi oltóanyagot tartalmaz.

Ezenkívül bármelyik, receptre kiváltható szezonális vakcina, felnőttek számára ajánlott influenza elleni védőoltás fél adagja is adható ennek a korosztálynak. Ebből két oltás ajánlott, minimum négy hét eltéréssel - írta az ÁNTSZ.

A szezonális influenza elleni magyar vakcina továbbra sem adható háromévesnél fiatalabbaknak, mert nincs engedélyezve erre a korosztályra - hangsúlyozták.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását