2024. május 8. - Mihály

Moszkvában a magyar vidékfejlesztés

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Kardeván Endre élelmiszer-láncfelügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár Moszvában tárgyalt hétfőn délelőtt Nikolaj Vlaszovval, Oroszország főállatorvosával.
2011. február 7. hétfő 17:47 - HírExtra
A megbeszélésen a felek megállapodtak abban, hogy 2011. március végén az orosz hatóság szakértői hazánkba érkeznek, hogy az újonnan exportálni szándékozó magyar cégeket auditálják. Több mint 60 cég vár arra, hogy az orosz piacra beszállítóként engedélyt kapjon.

2010. július 1-jével Oroszország, a Belorusz Köztársaság és Kazahsztán vámuniót hozott létre, melynek keretében egységesíti a vámügyi szabályokat. Az érvényben lévő bizonyítványokat 2012. január 1-jéig lehet használni.

Nikolaj Vlaszov az új vámunióról kifejtette, hogy az EU modellt veszik át, egyszerű, átlátható liberális szabályok meghozatalára törekednek. Oroszország kölcsönösen előnyös szerződések megkötésében érdekelt, mert az ilyen megállapodások szilárdak és hosszútávon is működőképesek.

Fazekas Sándor a megbeszélést követően felszólalt a Prodexpo 2011 nemzetközi élelmiszeripari kiállítás megnyitóján és meglátogatta a magyar pavilonban kiállító cégeket.
Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását