2024. május 2. - Zsigmond

Ausztria promotálja hazánkat

Ausztriában több tízezerre tehető a magyar identitással rendelkező, magyarul is beszélő osztrák állampolgárok száma, akik nagy potenciált jelentenek a hazai vendégforgalom számára.
2011. február 10. csütörtök 08:01 - HírExtra
Éppen ezért az MT Zrt. ausztriai képviselete rendszeresen ajánl magyarországi szabadidős programokat, olyan turisztikai attrakciókat, amelyek az ausztriai magyarság, illetve a magyar identitásúak számára is vonzóak lehetnek .

Az ORF rádiócsatorna magyar nyelvű adásainak visszatérő vendége Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője, aki a héten a Budapesti Tavaszi Fesztivál, valamint a Liszt-emlékévhez köthető rendezvények felkeresését ajánlotta a hallgatóknak. A fiatalabb korosztályra is gondolva, a HIT FM rádiócsatornával is tervez az ausztriai magyarokat megszólító együttműködést
az MT Zrt. osztrák piacért felelős képviselete.

A képviselet szakmai koncepciója továbbra is kiemelt helyen említi azt a célkitűzést, hogy
Ausztriában a fiatalabb korosztály körében is erőteljes promóciós támogatást kapjon Magyarország mint turisztikai desztináció. Erre kitűnő lehetőséget adnak az olyan könnyűzenei- és sportprogramok, mint például a Volt Fesztivál, a Balaton Sound, a BalatonBikeFest, a Miss Saigon musical-bemutató, vagy a Sziget Fesztivál. A programok promóciója egyben
országmarketing is, amely a fiatalos, "trendi életérzést" közvetíti külföldön hazánkról.

Tekintettel arra, hogy a hazai szálláshelyeken realizált osztrák vendégéjszakáknak közel 70 százaléka még mindig az 50+ korosztályhoz köthető, ezért a fiatalok Magyarországra csábítása hosszú távon is stratégiai cél és feladat. A KSH legfrissebb gyorsjelentése szerint, az
elmúlt évben Ausztriából ismét rekordszámú vendégforgalmat realizáltak a hazai szálláshelyek. 2010-ben az előzetes adatok szerint 742 ezer vendégéjszakát töltöttek az osztrák turisták Magyarországon, amely 2003 óta a legjobb eredmény.

További pótlólagos vendégforgalom növekedés mára elsősorban a fiatalabb korosztály köréből lehetséges. A témában további piaci információk olvashatóak az MT Zrt. ausztriai honlapján itt:
www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok
Forrás: Objektív Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását