2024. május 20. - Bernát, Felícia

Platini kizárással fenyegetőzik

Amennyiben a jövőben újabb szurkolói rendbontások történnek, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) akár ki is zárhatja a kontinentális sorozatokból a szerb csapatokat.
2011. február 24. csütörtök 21:17 - HírExtra
"Ha a helyi huligánok folytatják erőszakos és bűnöző magatartásukat, a szerb klubok és a válogatott nem vehet részt az európai versenyeken" - közölte Michel Platini, az UEFA elnöke közölte Boris Tadic szerb államfővel csütörtöki, belgrádi megbeszélésükön. A találkozót követően kiadott közlemény szerint a köztársasági elnök biztosította Platinit arról, hogy országa "végleg leszámol a huligánokkal".

Októberben félbeszakadt a genovai olasz-szerb Eb-selejtező, mert a vendégek drukkerei botrányt okoztak, januárban pedig 16 szerb huligánt összesen 240 év börtönbüntetésre ítéltek, miután 2009 szeptemberében, Belgrád belvárosában halálra vertek egy francia futballszurkolót.

Szerbiában régóta súlyos gond a lelátói és az utcai szurkolói erőszak; az elmúlt években halálos áldozatai is voltak a rivális táborok közötti összecsapásoknak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását