2024. április 29. - Péter

Egészség határok nélkül

Végérvényesen jóváhagyta az Európai Unió miniszteri Tanácsa hétfőn azt az uniós jogszabályt, amely a határon átnyúló egészségügyi ellátásra vonatkozó betegjogokat határozza meg.
2011. február 28. hétfő 14:24 - HírExtra
A soros magyar EU-elnökség programjában az egészségügyi politikai prioritások között sorolta fel az irányelv mielőbb formális elfogadását.

A direktíva annak érdekében ír elő szabályokat, hogy megkönnyítse a határokon átnyúló biztonságos és magas színvonalú egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, valamint támogatja a tagállamok közti együttműködést, "tiszteletben tartva a tagországok nemzeti illetékességét az egészségügyi ellátás megszervezésére és nyújtására".
Az EP már jóváhagyta az intézmények közti megállapodást.

Mint az irányelvet jóváhagyó hétfői energiaügyi miniszteri ülést elnöklő Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter bejelentette, az EP által módosított jogszabály elfogadásáról a tagországok minősített többséggel döntöttek. Ausztria, Lengyelország, Portugália, Románia ellene szavazott, Szlovákia tartózkodott.

A tagországoknak két és fél évük van, hogy az irányelv előírásait nemzeti jogrendjükbe ültessék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását