2024. május 18. - Erik, Alexandra

Félezren a lapáton

Több mint 500 kormánytisztviselőt és kormányzati ügykezelőt mentettek fel a minisztériumokban február közepéig a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény tavaly június végi kihirdetése óta.
2011. március 4. péntek 14:27 - HírExtra
Több mint 500 kormánytisztviselőt és kormányzati ügykezelőt mentettek fel a minisztériumokban február közepéig a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény tavaly június végi kihirdetése óta - derül ki abból a válaszból, amelyet Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter adott Lamperth Mónika szocialista politikus írásbeli választ igénylő kérdésére. Lamperth Mónika azt kérdezte: "hány kormánytisztviselőt bocsátottak el az indokolás nélküli felmentés alkotmányellenes jogintézményének alkalmazásával". A tárcavezető válaszából kiderül, hogy összesen 505 embert bocsátottak el a minisztériumokból az elmúlt hét és fél hónap alatt.

A kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény (amely nem ír elő indoklási kötelezettséget az elbocsátáshoz) hatályba lépése óta 2011. február 15-ig bezárólag a Miniszterelnökségen 2, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban 176, a Belügyminisztériumban 25, a Honvédelmi Minisztériumban 8, a Külügyminisztériumban 11, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban 117, a Nemzetgazdasági Minisztériumban 68, a Nemzeti Fejlesztést Minisztériumban 16, a Vidékfejlesztési Minisztériumban pedig 82 kormánytisztviselőt, illetve kormányzati ügykezelőt mentettek fel.

A miniszter megjegyzi, hogy a lemondásokról nem kezelnek adatokat.

Az Alkotmánybíróság február 15-iki határozatában megsemmisítette a kormánytisztviselők indoklás nélküli felmentésére vonatkozó szabályt ez év május 31-i hatállyal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását