2024. május 10. - Ármin, Pálma

Arséne Wenger védi egykori játékosát

Kolo Touré, a Manchester City védője pozitív doppingtesztet produkált, ezért a klub felfüggesztette. A hírek szerint a védő fogyókúrás tabletták miatt bukott meg a teszten.
2011. március 5. szombat 08:41 - HírExtra
Arséne Wenger - aki évekig dolgozott együtt Touréval az Arsenalnál - elmondta, beszélt a City védőjével, és megerősítette a Sun azon értesülését, hogy az elefántcsontparti bekk felesége fogyókúrás tablettáit szedte, és ezek miatt produkált pozitív doppingtesztet.

"Kolónak vannak problémái a súlyával, ezért vette be a tablettákat" - nyilatkozta az Arsenal menedzsere. "Sose bízz az asszonyokban! Emiatt bukott meg" - tanácsolta Wenger.

Már elnézést, de úgy tűnik, az emberi hülyeség tényleg határtalan. Wenger ugyanis azt mondja, Touré egyszerűen elfelejtette ellenőrizni, hogy a tabletták összetevői között szerepelt-e tiltott szer. Vagy hogy másképp fogalmazzunk: egy futballistának, aki rendszeresen doppingvizsgálatokra jár, eszébe nem jutott megkérdezni a világ leggazdagabb klubjának egyetlen orvosát sem, hogy "ugyan, doki, szedhetek-e valamit a súlyomra?"

Azt hinné az ember, hogy a Citynek futja egy poszterre, amit kitesznek az öltöző falára: annyit kellene ráírni, hogy a játékosok soha, semmiféle gyógyszert, tablettát, vitamint ne vegyenek be anélkül, hogy előtte konzultálnának a klub orvosaival. És akkor nincsenek efféle problémák.

Persze egy 29 esztendős, rutinos profinak lehetne annyi esze, hogy tacepaók nélkül is tudja, nem célszerű mindenféle ellenőrizetlen orvosi szert beszedegetni. Elvileg doppingügyben jelenleg a zéró tolerancia elve uralkodik, azaz Touré alighanem drágán megfizethet ezért a figyelmetlenségért: ha hiba, ha nem, valószínűleg komoly eltiltásra számíthat. És meg is érdemli: ha csak úgy, körültekintés nélkül szed be tablettákat, akkor ennyi erővel valóban bejuttathat olyan szereket, amelyek teljesítményfokozó hatásúak, azaz igazságtalan előnyhöz jut körültekintőbb kollégáival szemben.
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását