2024. május 5. - Györgyi

Jön a H2N2?

A Nature című folyóiratban amerikai tudósok arra buzdítják a világ országainak vezetését, hogy még idejében indítsák el a H2N2 típusú influenza elleni vakcinázási kampányokat.
2011. március 10. csütörtök 14:11 - HírExtra
A cél az, hogy elkerülhető legyen egy olyan világjárvány, mint amit a H1N1 okozott 2009-ben. A betegség elleni harc nem kilátástalan, mivel már létezik ellene hatékony védőoltás.

Az amerikai szerzők kiemelték: a vakcinázás igen fontos, mivel a kutatások szerint az 50 év alatti népesség immunitása igen alacsony a betegséggel szemben. Ennek az az oka, hogy a H2N2 utoljára az 1950-1960-as években okozott tömeges megbetegedéseket, és az akkor élő emberek közül sokan kaptak ellene oltást, azóta azonban senki.

A tudósok elmondták: a becslések szerint a kór 1957-1968 között 4 millió ember halálát okozhatta világszerte - ennyi időbe került ugyanis egy hatékony védőoltás kifejlesztése. Az oltóanyag azóta is raktáron van - éppen ezért napjainkban már könnyű lenne megelőzni egy újabb világjárvány kitörését.

A cikkben a szerzők beszámoltak arról, hogy a fiatal lakosság beoltása a legfontosabb, mivel a vakcinázási programok az 1960-as évek végén leálltak - a vírus azonban a mai napig tovább él a madarak és a sertések szervezetében, így a járvány kitörése csak idő kérdése.

Forrás: OrientPress Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

elsolajos
2011. március 10. 21:29
Mi van?Fogy a tetűhintások pénze?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását