2024. május 2. - Zsigmond

Kétszázmilliós adomány

Több mint 200 millió forint piaci értékű szoftveradomány civilszervezeteknek.
2011. március 11. péntek 08:47 - HírExtra
2010-ben nagy sikert ért el a Magyarországon a NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ) Alapítvány által koordinált CivilTech program, így több mint 200 millió forint piaci értékű szoftveradományhoz jutottak a hazai alapítványok, egyesületek. A NIOK Alapítvány több mint 15 éve működteti a hazai adományozást segítő programjait, a CivilTech szolgáltatásuk 2008 januárjában indult.

A CivilTech Informatikai Adományozó Program a NIOK és a TechSoup partnerségének keretében valósul meg. A San Francisco-i székhelyű TechSoup nonprofit szervezetek technológiai kapacitásépítésével fogalakozik, oly módon, hogy a vezető szoftver és hardver gyártók által nyújtott adományokat az egyes országok nonprofit szervezeteinek adománykéréseivel kapcsolja össze.

A NIOK segítségével a magyarországi, legalább közhasznú minősítéssel rendelkező civilszervezetek pályázhatnak arra, hogy 90-96%-os kedvezménnyel rendelhessenek legális szoftvereket, illetve hardvereket. A termékeket jelenleg a Microsoft és a Cisco biztosítja a program számára, de az alapítvány keres további hazai és külföldi vállalatokat is. 2010-ben 203 807 350 HUF piaci értéken jutottak az alapítványok, egyesületek a termékekhez.

Pályázni és rendelni folyamatosan lehet a www.civiltech.hu oldalon keresztül, ahol nem csak a jelentkezés feltételei, hanem a közel 200 terméktípus leírása is elérhető. A NIOK Alapítvány szakemberi pratikus tanácsokkal is segítik a civilek munkáját, valamint az alapítvány az országos hálózata segítségével a program megyei szinteken is elérhető.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását