2024. május 19. - Ivó, Milán

Bocsánatkérést várnak

Az Újpest FC labdarúgócsapata, valamint a klub vezetése bocsánatkérést vár a Ferencvárostól a két ősi rivális pénteki bajnoki mérkőzésén történtek miatt.
2011. április 5. kedd 07:19 - HírExtra
A lila-fehérek közleményben taglalják, az újpestiek az Albert Stadionban lejátszott összecsapáson milyen sportszerűtlenségekkel, illetve rendezői hiányosságokkal találkoztak. A csapatok bevonulásakor a hazai drukkerek egyszerre dobtak be több ezer pénztárgépszalagot, ugyanakkor ennek használata tilos (ez a belépőjegyen olvasható is). Az újpestiek kifogásolják, hogy a pénztárgépszalagok eltakarítása miatt öt percet csúszott a találkozó, ráadásul a hazai drukkerek a második félidő elején pirotechnikai eszközöket is bevetettek.

A közlemény külön kitér arra is, hogy a mérkőzés során a hazai fanatikusok "folyamatosan köpködték és különböző tárgyakkal dobálták az oldalvonal közelében tartózkodó újpesti játékosokat." Ennek kapcsán a lila-fehérek érthetetlennek tartják, hogy a bíró miért nem avatkozott közbe, miért nem szakította félbe a játékot.

"Az Újpest FC álláspontja szerint megengedhetetlen, hogy egy futballmérkőzés során folyamatosan különböző tárgyakat dobáljanak az egyik csapat játékosai és a mérkőzés résztvevői felé" - áll a közleményben.

A rendezés kapcsán az újpestiek többek között azt kifogásolják, hogy a "beléptetést a hazai rendezők nem a hatályos előírásoknak megfelelően végezték, a tervszerűtlenség, fejetlenség és a káosz jellemezte a helyzetet."

Az újpestiek külön foglalkoznak azzal a felfújható lila majommal, amelyet már órákkal a mérkőzés előtt kifeszítettek a 2-es szektorban: "Az Újpest FC felháborítónak és sértőnek tarja, hogy egy több mint 100 éves sportszervezet ilyen primitív, és önmagát minősítő körítéssel látta vendégül csapatunkat."

A lila-fehérek ugyanakkor jelezték: tiszteletben tartják a pályán született eredményt és természetesen nem kívánnak óvást előterjeszteni.

"Az Újpest FC elvárja, hogy a fenti incidensek miatt a rendező sportszervezet vezetése a legmagasabb szinten fejezze ki sajnálatát és bocsánatkérését klubunk és szurkolóink irányába."

Az összecsapást Prukner László csapata Mark Heinz góljával 1-0-ra nyerte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását