2024. május 2. - Zsigmond

Kamatcsökkentés várható?

Valószínűleg kamatcsökkentés lesz a magyar jegybank (MNB) következő kamatmódosítása.
2011. április 27. szerda 11:58 - HírExtra
Gyászos a helyzet

Valószínűleg kamatcsökkentés lesz a magyar jegybank (MNB) következő kamatmódosítása - vélekednek szerdán kiadott legújabb előrejelzésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, jóllehet ez a prognózis továbbra sem konszenzusos a Cityben. A Capital Economics, az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-befektetési elemző és tanácsadó csoport az európai felzárkózó térségről összeállított helyzetértékelésében Magyarországról azt írta: a magyar gazdaságban fordulat történt, de a fellendülés ezzel együtt is még "törékeny", a fogyasztói szektor állapota pedig továbbra is "meglehetősen gyászos".

A ház szerint - tekintettel a gazdasági aktivitás lanyhaságára - az alapszintű inflációs nyomás a teljes kosárra számolt infláció legutóbbi kiugrása ellenére is még egy ideig várhatóan gyenge marad.

Csökkentés?

Ennek alapján a Capital Economics londoni felzárkózó piaci elemzői fenntartják azt az előrejelzésüket, hogy az MNB következő kamatmódosítása csökkentés lesz.

A Cityben azonban vannak ezzel ellenkező várakozások is.

A JP Morgan bankcsoport londoni elemzői a vártnál jóval magasabb márciusi magyar inflációs adatok után közölték: változatlan az a véleményük, hogy az MNB következő kamatmódosítása emelés lesz, akár már az idei negyedik negyedévben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását