2024. május 2. - Zsigmond

Pokolgépet is bevetettek volna?

Működőképes pokolgépet találtak keddre virradóra egy autóbuszon az ír főváros közelében, nem sokkal a brit uralkodó történelmi jelentőségű látogatása előtt, ám II. Erzsébet királynő írországi programja nem változik.
2011. május 17. kedd 11:40 - HírExtra
A pokolgépet az ír rendőrség kedd reggeli bejelentése szerint előző éjjel találták a Dublinba tartó autóbusz csomagterében; a szerkezetet az ír hadsereg tűzszerészei ellenőrzött robbantással megsemmisítették.

Kedd délelőtt az ír tűzszerészek egy újabb, gyanúsnak minősített szerkezetet kezdtek vizsgálni, ezúttal az egyik dublini elővárosi vasútvonal mentén, egy megállóban, azonban kiderült, hogy ez a bejelentés vaklárma volt.

A brit külügyminisztérium szóvivője kedden közölte, hogy II. Erzsébet királynő aznap kezdődő négynapos írországi állami látogatásának programja nem változik.

A királynő személyében éppen száz éve először lép a jelenlegi Ír Köztársaság földjére brit uralkodó. Legutóbb V. György király látogatott az akkor még a brit korona fennhatósága alá tartozó Írországba, 1911-ben.

A királynő dublini látogatását példátlan biztonsági intézkedések kísérik. Az uralkodó és férje, Fülöp edinburghi herceg testi épségére 8500 rendőr és katona ügyel, köztük a Scotland Yard különleges kiképzésű, kifejezetten a királyi család védelmére kialakított osztagának 120 tagja, akik fegyveres szolgálatot teljesítenek az uralkodói házaspár programjában szereplő írországi helyszíneken.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását