2024. május 20. - Bernát, Felícia

Jobbik: a kormánynak gyorsan kellene lépnie

A Jobbik szerint a kormánynak minél hamarabb jelentős költségvetési forrásokat kellene biztosítania a Nemzeti Eszközkezelő felállítására, mert ezzel lehetne megmenteni a devizahitelesek tömegét a csődtől.
2011. augusztus 2. kedd 14:05 - HírExtra
A Jobbik frakcióvezető-helyettese a rekordmagasságba erősödő svájci frank kapcsán leszögezte: a túl magas árfolyamok nem csak a devizahiteleseket érintik majd, ez "az egész ingatlanszektort viszi magával" és ezen keresztül az egész társadalom vállát nyomja. Éppen ezért a Jobbik szerint a kormánynak jelentős költségvetési forrásokat kellene biztosítania a probléma megoldására.

Az ellenzéki politikus szerint az a kifogás elfogadhatatlan, hogy nincs az államnak erre pénze. "Ha van pénz a munkavállalók 15 százalékának kedvezményt biztosító egykulcsos adó bevezetésére, vagy a Mol-részvények visszavásárlására, akkor az ezeknél sokkal fontosabb" problémára, a devizahitelesek megsegítésére is kell legyen forrás. Az árfolyamrögzítés kormány által biztosított lehetőségével kapcsolatban Volner János elmondta: ez csak egy kis rétegen segíthet, de azon is csak átmenetileg és nem lehet tudni, hogy mi lesz a rögzítés lejárta után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását