2024. május 18. - Erik, Alexandra

Már az MSZP sem érti Gyurcsányt

Gyurcsány Ferenc és támogatóinak távollétében megkezdte ülését csütörtökön dél körül az MSZP képviselőcsoportja.
2011. szeptember 22. csütörtök 14:55 - HírExtra
A frakciót Mesterházy Attila hívta össze miután a volt miniszterelnök vezette Demokratikus Koalíció Platform azt javasolta: a szocialista képviselők erősíttessék meg mandátumukat az őket jelölő párttagokkal, pártszervezettel.

Az MTI úgy tudja, Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető az ülésen minden jelenlévő frakciótagnak felteszi majd a kérdést, visszaadja-e mandátumát. Mivel Gyurcsány Ferenc - mint arra ő is többször utalt - kisebbségben van az 58 fős frakcióban, és közülük vele együtt mindössze heten nyilatkoztak írásban arról, hogy készek visszaadni a mandátumukat, a nagy többség várhatóan nemmel fog válaszolni a pártelnök kérdésére.

Az MTI információi szerint egyébként a volt kormányfő mellett Molnár Csaba korábbi kancelláriaminiszter, Baracskai József, az MSZP Zala megyei elnöke, Ficsor Ádám egykori titokminiszter, Vadai Ágnes, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, Varju László, a Demokratikus Koalíció igazgatója és Vitányi Iván, a Gyurcsány-platform alelnöke vállalta, hogy adott esetben kész visszaadni, illetve a párttagokra bízni mandátumát.

Azonban nemcsak ők heten nem jelentek meg a képviselői irodaházban tartott rendkívüli ülésen. A távolmaradók száma nagyjából 15-20 lehet, igaz, közülük például a Gyurcsány Ferenccel korábban többször nyilvános üzengetésbe bonyolódó Szanyi Tibor külföldön van.

Gyurcsány Ferenc szerda este a Demokratikus Charta gödöllői rendezvényén azzal indokolta, nem megy el a rendkívüli frakcióülésre hogy javaslatuk nem a képviselőcsoportnak, hanem a pártnak, a kongresszusnak szól.

A frakcióülésre érkezőben a képviselők többsége nem állt szóba az újságírókkal. Kovács László alelnök, korábbi külügyminiszter azt mondta: nem érti Gyurcsány Ferenc magatartását, szerinte őt minősíti, hogy egy ilyen felvetés után nem jelenik meg a frakcióülésen, hogy ismertesse érveit. Bárándy Gergely kártékonynak minősítette a volt kormányfő kezdeményezését, amely miatt szerinte az MSZP ismét a belügyeivel kénytelen foglalkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását