2024. május 3. - Tímea, Irma

Magyar pályázat nyert az EU-ban - csalás ellen

Magyar versenymunka lett az első az Európai Bizottság és a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (OHIM) hamisítás és csalás elleni uniós pályázatán - közölte az MTI-vel csütörtökön Brüsszelben Herczog Edit (MSZP) európai parlamenti képviselő.
2012. február 2. csütörtök 12:03 - HírExtra
Az El a kezekkel a dizájnomtól! (HandsOffMyDesign) címmel kiírt pályázaton, a professzionális kategóriában Szőnyi Gergely és Helényi Tamás, a Green Lake Pictures alkotói vehették át az OHIM 8000 eurós fődíját.

A zsűri indoklása nemcsak a pályázat eredetiségét méltatta, de világos üzenetét és "vírusértékét", könnyű terjeszthetőségét is kiemelte - derül ki a közleményből.

Herczog Edit, a hamisítás, csalás és szervezett bűnözés elleni EP-fórum elnöke a díjátadón a kalózkodás elleni küzdelem egyik legfontosabb elemének nevezte a szemléletformáló kampányokat. Úgy fogalmazott: "a feketegazdaság ellen kizárólag a fogyasztók folyamatos tájékoztatásával, illetve a szükséges, gyakran intenzív viták következetes lefolytatásával lehet felvenni a harcot".

A képviselő szerint a magyar kreativitást dicséri, hogy 2010-ben is magyar győztese volt a pályázatnak: akkor a debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nyerte kisfilmjével az Európai Bizottság Színtiszta utánzat címmel kiírt kreatív pályázatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását