2024. április 29. - Péter

Szerbia fél

Szerbia azért sem fogadja el Koszovó függetlenségét, mert attól fél, hogy az határmódosításokat vonna maga után - nyilatkozta a Blic című belgrádi újságnak Vuk Jeremic szerb külügyminiszter.
2012. február 20. hétfő 15:38 - HírExtra
A politikus kijelentette: ha Szerbia beleegyezne az alkotmányában rögzített határok módosításába, az nem fejeződne be Koszovóval. A szerb diplomácia vezetője szerint ha Szerbia szakítana szilárd álláspontjával, egymást követnék a nyomásgyakorlások és zsarolások.

„Az az elvi álláspont, hogy nem ismerjük el Koszovó egyoldalúan kikiáltott függetlenségét, általában véve alapfeltétele területi egységünk megőrzésének. Ha ettől eltérnénk és beleegyeznénk abba, hogy az alkotmányban rögzített határokat akaratunk ellenére átszabják, attól tartok, hogy az nem fejeződne be Koszovóval” - fogalmazott Jeremić.

Arra a kérdésre, hogy az EU zsarolja-e az EU-tagságra vágyó Szerbiát Koszovóval kapcsolatban, a szerb külügyminiszter azt válaszolta: az EU gazdasági válsága miatt Németország kisebb lelkesedéssel tekint az uniós bővítésére, ami abból is látszik, hogy fokozottabban szorgalmazza az előírt mércék pontos teljesítését. A Németországgal való viszonyt ugyanakkor stabilnak minősítette, amelyben sok lehetőség van a fejlesztésre - idézte az interjút hétfőn a Vajdaság.ma újvidéki hírportál.

www.vajma.info/cikk/szerbia/
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását