2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az LMP ismét beterjesztette

Az LMP ismét beterjesztette az Országgyűlés elé a gazdasági érdekérvényesítés nyilvánosságáról szóló törvényjavaslatát, amelyet két évvel ezelőtt már egyszer benyújtott, ám akkor a javaslat nem kapta meg a bizottsági támogatást a tárgyaláshoz.
2012. március 9. péntek 14:03 - HírExtra
Miről tárgyal Lázár?

Schiffer András képviselő pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: azért vette elő ismét az általa jegyzett előterjesztést, hogy pontosan tudható legyen, miről tárgyal Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az egyes zárószavazás előtti módosító indítványok beterjesztése előtt "akár a dohányipar, akár a söripar vagy más gazdasági érdekcsoportok vezetőivel".

Az előterjesztés kötelezővé tenné a parlamenti képviselők, valamint a vezető kormányzati tisztviselők számára, hogy ha a gazdasági élet szereplőivel tárgyalnak, arról emlékeztetőt készítsenek, amely közérdekből nyilvános adatként bárki számára szabadon lekérhető lenne.

Intézményesített oligarchák

Schiffer András szerint "az elmúlt másfél év jogalkotásában nyíltan és brutálisan a magánérdeket érvényesítették" a közérdekkel szemben, "a narancsuralmi rendszer kiteljesítette azt, amit az elmúlt húsz év produkált és intézményesítette az oligarchák irányítását a politikában".

Kijelentette: a politika oligarchák általi megszállásának legfőbb útvonala a zárószavazás előtti módosító javaslatok intézménye, amikor a nyilvánosságot és a rendes parlamenti eljárást megkerülve tudnak különböző gazdasági érdekcsoportok nyomást gyakorolni a jogalkotásra. A 2010 tavaszán egyszer már beterjesztett javaslatot az alkotmányügyi bizottság döntése értelmében nem tárgyalta az Országgyűlés, a pártok közül egyedül a Jobbik támogatta azt – mondta el Schiffer András.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását