2024. március 19. - József, Bánk

Újabb terror-letartóztatások

Négy embert őrizetbe vettek a belga hatóságok a két nappal ezelőtti brüsszeli merényletkísérlettel kapcsolatban, az előállítottak állítólag rendszeres kapcsolatban voltak a támadás elkövetőjével - jelentette a helyi sajtó csütörtökön.
2017. június 22. csütörtök 14:29 - HírExtra
 

A Le Soir című belga lap értesülései szerint a szerda éjjeli őrizetbe vételek három brüsszeli negyedben történtek: Koekelbergben, Anderlechtben és Molenbeekben.

A belga szövetségi ügyészség arról számolt be, hogy az érintettek előzetes letartóztatásáról csütörtökön fog dönteni a bíróság.

A marokkói állampolgárságú Uszáma Zárjúh kedd este megpróbálta felrobbantani a táskájában lévő robbanószerkezetet a belga főváros központi pályaudvarán, de a félresikerült detonációban senki nem sebesült meg. A férfit percekkel később agyonlőtték a közelben járőröző katonák. A támadás elkövetőjeként egyetlen csoport sem jelentkezett, a nyomozók szerint azonban a tettes bizonyos jelek szerint szimpatizált az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel.

Tavaly március 22-én a belga fővárosban a Zaventem repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, harminckét ember halálát okozva. A robbantásos merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett. Belgiumban azóta is hármas, azaz "súlyos" fokozaton tartják a terrorkészültségi szintet. Ez azt jelenti, hogy a veszély jelentős, "lehetséges és valószínű" terrortámadás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását