2019. március 20. - Klaudia

Legendás szám a kelet-nyugat kosárgálán

A 23. Kelet-Nyugat All Star Kosárlabdagálát rendezik meg szombaton 18 órától a Tüskecsarnokban, a mérkőzésen ezúttal is minden élvonalbeli klub képviselteti magát játékossal.
2017. november 30. csütörtök 07:38 - HírExtra
 

Szalay Ferenc, a hazai szövetség (MKOSZ) elnöke a keddi sajtótájékoztatón bevezetőként hangsúlyozta, hogy a magyar kosárlabda évről évre egyre magasabb lépcsőfokra lép, s 2017 a sportág sikeréve, hiszen a férfi és a női válogatott is hosszú idő után egyszerre volt ott az Európa-bajnokságon. A sportvezető hozzátette: a klubcsapatok is sikeresen szerepelnek a nemzetközi kupákban, s a hazai bajnokságok is kiegyensúlyozottak.

Szalay Ferenc a Tippmix Kelet-Nyugat All Star Gálára áttérve színvonalas rendezvényt és felhőtlen hangulatot ígért, szerinte a gála a sportág igazi ünnepe lesz. Az elnök a részletekről elmondta, hogy a Tüskecsarnok kapuit délután 2 órakor nyitják ki, a program 14.20-kor a kerekesszékesek bemutató mérkőzésével indul. Ezt követően fél 4-től a férfi U20-as és az egyetemi válogatott csap össze, a rendezvényt ezúttal is ügyességi játékok és színes programok kísérik.

Szalay Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy a kulturális programot ezúttal a világhírű Experidance táncegyüttes Halftime show-ja jelenti majd a főmérkőzés szünetében, s ezúttal is megtartják a hárompontos dobó- és a zsákoló versenyt.

Az MKOSZ első embere azt is hangsúlyozta, hogy a gála keretében miniszteri dicsérő oklevelet adnak át a magyar kosárlabdasport három kiemelkedő alakjának, Tursics Sándornak, Ránky Mátyásnak és Mészáros Lajosnak, emellett a megyei szövetségek is díjaznak fognak olyan szakembereket, akik helyi szinten sokat tettek a sportágért. Nem utolsósorban pedig köszöntik majd az Európa-bajnokságon sikeresen szerepelt férfi felnőtt válogatottat.

Kucsera József főszervező arról beszélt, hogy azért választották ismét a fővárost a gála helyszínéül, mert szeretnék fellendíteni a budapesti kosárlabdaéletet. Kiemelte, hogy az All Star Gála kezdő ötöseit ezúttal is a szurkolók állították össze, akiktől összesen 17 300 szavazat érkezett. Kucsera szerint a gála a hazai játékosoknak kikapcsolódás lesz, a külföldiek számára pedig presztízskérdést jelent a részvétel, mert bekerül a nacionáléjukba.

A főszervező tájékoztatása szerint a 3000 forintba kerülő jegyeket elővételben, de még a rendezvény napján, a helyszínen is meg lehet vásárolni.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a közönség internetes szavazatai alapján a Kelet válogatottjának kezdő ötösét Kendrick Perry, Vojvoda Dávid (mindkettő Szolnoki Olaj KK), Ivan Lilov (DEAC), Juhos Levente (Naturtex-SZTE-Szedeák) és Eilingsfeld János (Atomerőmű SE) alkotja, a vezetőedző Dragan Aleksic, míg a segítője Jakab Máté (mindkettő Szolnoki Olaj KK) lesz.

A Nyugat kezdő csapatában Darrin Govens, Perl Zoltán (mindkettőFalco KC Szombathely), Benke Szilárd (Zalakerámia ZTE KK), Lóránt Péter és Keller Ákos (mindkettő Alba Fehérvár) szerepel, az együttest Gasper Potocnik és Hencsey Tamás (mindkettő EGIS Körmend) dirigálja majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását