2019. május 22. - Júlia, Rita

Csökkent a német ipar

Júniusban a vártnál nagyobb mértékben csökkent a német ipari termelés az előző havihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden publikált jelentése szerint.
2018. augusztus 7. kedd 09:21 - HírExtra
 
A Destatis kimutatása szerint júniusban a várt 0,5 százalék helyett szezonális-, naptári- és árkiigazítással 0,9 százalékkal csökkent a német ipari termelés az előző havihoz képest a májusi 2,4 százalék növekedés után.

Az egy évvel korábbihoz képest a német ipari termelés 2,5 százalékkal növekedett júniusban. Májusban 3,0 százalék volt az éves növekedés.

A feldolgozóipari termelés 0,8 százalékkal csökkent júniusban az előző havihoz képest. Ezen belül a tőkejavak termelése 0,6 százalékkal, a fogyasztási cikkek termelése 1,6 százalékkal csökkent. Az alapanyagok és félkész termékek termelés 0,8 százalékkal csökkent havi bázison júniusban.

Az energiatermelés 2,9 százalékkal haladta meg júniusban a májusit, az építőipar termelése pedig 3,2 százalékkal csökkent.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását