2024. március 19. - József, Bánk

Testtartást javító és fájdalomcsillapító ülőeszközök

Az Értéksziget online bolt vásárlóinak többsége olyan gyógyászati segédeszközöket szeretne vásárolni, amelyek használatától derekuk, hátuk fájdalmának enyhítését, mi több, megszűnését várják, vagy a helytelen testtartás okozta panaszokat akarják megelőzni.
2019. február 20. szerda 20:43 - HírExtra
 
Alapvetően kétféle tartást javító és fejlesztő eszközből épül fel az Értéksziget webáruház ide vonatkozó kínálata. A gyógytornában is alkalmazható aktív vagy dinamikus, valamint a passzív tartásjavítókból.

Aktív vagy dinamikus tartást javító eszközök

Az aktív vagy dinamikus tartásjavítók levegővel telített ülőeszközök, amelyek folyamatos egyensúlyozásra és a gerinc helyes tartására kényszerítik a rajta ülő személyt, továbbá megerőltetés nélküli folyamatos mozgásban tartják a legbelsőbb izmokat is.

Az aktív ülőpárnát, azaz a kerek, tüskés párnát, amely tüskék nélküli változatban is kapható, a székre vagy fotelba kell helyezni. Praktikus megoldást nyújt azon hát- és derékfájós vásárlók számára, akik otthonról iskolába és munkahelyre is szeretnék magukkal vinni a segédeszközt. Használható tornagyakorlatokhoz, kiváló eszköz egyensúlyjavításhoz és izomerősítéshez. A dinamikus ülőpárna a helyes tartás felvételére kényszeríti a háti és az ágyéki gerincszakaszt, aktiválja és erősíti a gerinc tartóizmait, megszünteti az izomzat merevségét, megfelelő testtartásba kényszeríti az ülő személy gerincét, enyhíti a panaszokat. Ékpárna formájúváltozatának használatával pedig még hatásosabb eredményt lehet elérni a tartásjavításban.



Az ülőlabdákat széles körben használják különféle (gyógy) tornagyakorlatok elvégzésére, irodában szék helyett, mert hatékonyan csökkenti a csigolyák közötti ízületek és a porckorongokra nehezedő nyomást. Megerőltetés nélkül erősíti a törzs-, a has-, a csípő- és a combizmokat. Használatával megelőzhető a cellulit, azaz a narancsbőr kialakulása a hölgyeknél, és a porckorongok ülőmunka által okozott korai megöregedése. Ajánlott a magasságunknak megfelelő méretű labdát választani.

Aggodalomra nincsen ok, mert az ülőlabda nem durran ki, hanem legfeljebb leereszt, elbír akár egy 150 kg-os embert is. Az ülőlabda kapható kis lábakkal ellátott változatban is, hogy felállás után, illetve használaton kívül az ülőlabda ne guruljon el az irodában.

Passzív tartást javító eszközök


A passzív tartásjavítók körébe a deréktámaszok és a hátpárnák tartoznak. Megtámasztják a derekat és a gerincet, gyógytornához azonban nem alkalmasak, és nem is használhatók. Válogathatunk az irodai székbe, otthoni fotelbe, vezetőülésbe illő hengerpárnák vagy a hátpárnák és a szalaggal rögzíthető derék-, háttámaszok közül. Memóriahabos változatuk előnyös a kismamák számára, mert van lehetőség szabályozni a töltésüket.

Egészségünk megtartása érdekében ne sajnáljunk beruházni egy-egy tartásjavító eszközbe, mert használatuk minden egyes alkalommal bebizonyítja, mennyire hasznos kellékei lehetnek az életünknek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását