2024. május 8. - Mihály

3 látnivaló, amiért megéri meglátogatni Szilvásváradot

Könnyen meglehet, hogy úgy érezzük, egy ideje mást sem csinálunk, csak feladatokat, problémákat oldunk meg és tapossuk a mókuskereket, ami nemcsak testileg, hanem lelkileg is nagyon kimerítő tud lenni.
2024. január 18. csütörtök 10:12 - HírExtra

Ilyenkor igazi felfrissülést hozhat az életünkbe egy belföldi utazás, melynek keretén belül célba vesszük a Bükk hegységet, egészen pontosan Szilvásváradot, ami remek pihenési és kikapcsolódási lehetőségeket nyújt.

Ezt persze csak azután tudjuk megtenni, hogy lefoglaltuk a szállásunkat, például a WoodLand Luxury vendégházat Bélapátfalván, ami mindamellett, hogy csodás kilátást biztosít a Bélkő-hegyre, jacuzzival és szaunával is fel van szerelve.

Nézzük, miért is érdemes eltölteni itt néhány napot és miért nem fogjuk megbánni, ha ezt az úti célt választjuk!

Szalajka-völgy

A Szalajka-völgy egy igazi földi paradicsom azok számára, akik szeretik a természet közelségét és akik szívesen kirándulnak, túráznak, hogy az adott tájegység minden szépségét, izgalmát felfedezzék.

A völgyben erdők, patakok, tisztások és egyéb természeti látványosságok bújnak meg, amik miatt mindenképp megéri útnak indulnunk, a lenyűgöző panorámáról már nem is beszélve, ami időnként elénk tárul. 

A völgyben nemcsak gyalogosan tudunk túrázni a tanösvények jelzéseit követve, hanem arra is van lehetőség, hogy a kiépített kerékpárutakon két keréken járjuk be a környéket, miközben kiélvezzük a friss hegyi levegőt és a csodálatra méltó természeti környezetet.

Többféle útvonal közül is választhatunk attól függően, hogy mennyire vagyunk erőnk teljében és milyen az edzettségi szintünk. Kezdőként és haladó túrázóként is megtalálhatjuk a számunkra megfelelő útvonalakat.

Fátyol-vízesés

A Szalajka-völgy egyik legkülönlegesebb állomása a Fátyol-vízesés, ami egy vadregényes erdő közepén húzódik meg. Nemcsak maga a látvány káprázatos, hanem a hegyről lezúduló víz hangja is. A víztömeg ereje, illetve mennyisége évszakonként változó lehet, így érdemes úgy időzíteni az idelátogatást, hogy a vízesés bő vízzel rendelkezzen. 

Istállóskői-barlang

Végül, de nem utolsósorban pedig semmiképp se felejtsük el megtekinteni az Istállóskői-barlangot, ami szintén egy ikonikus látnivaló a környéken. Bár meg kell szenvedni ahhoz, hogy elérjük a magasan fekvő bejáratát, de megéri a fáradtságot. 

Amennyiben nem egyénileg, hanem vezetett túra keretében látogatjuk meg, akkor sokat megtudhatunk útközben a barlang kialakulásáról, történetéről, illetve a környékén élő állat- és növényfajokról.

Látható tehát, hogy rengeteg izgalmas élményben lehet részünk, ha arra vállalkozunk, hogy elindulunk felfedezni Szilvásváradot. A fent említett látnivalókat vétek lenne kihagyni a túránkból, de persze, szakítsunk időt a pihenésre is, különösen egy-egy kiadósabb sétát vagy tekerést követően.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását