2024. május 9. - Gergely

Nappali ülőgarnitúra: mi alapján válasszunk a lehetőségek közül?

Most költözöl egy új lakásba? Netán épp házfelújításban vagytok? Bővül a család és szeretnéd lecserélni a nappalibútorodat? Sok olyan helyzet fordul elő az életben, amikor szükségessé válik eldönteni, milyen legyen a nappali ülőgarnitúra. Mutatjuk a lehetőségeket!
2024. február 13. kedd 08:22 - HírExtra

Milyen bútortípusok léteznek?

Először is tisztában kell lenned azzal, hogy milyen nappalibútorok léteznek. A VIP Kanapé oldalán ülőgarnitúrákat, sarokkanapékat és U alakú kanapékat is találsz – mindhárom verzió szóba jöhet, ha épp a legnagyobb szoba berendezésén fáradozol.

Az ülőgarnitúra 3+2+1 elemből áll, azaz egy háromszemélyes és egy kétszemélyes kanapéból – jellemzően az előbbi ágyazható is - valamit egy fotelból.

A sarokkanapé L alakú, csak egyik oldala hosszabb – itt arra kell figyelni, hogy jobbos vagy balos változat való-e a szobába.

Az U alakú kanapék pedig olyan szélesebb bútorok, amelyek mindkét oldalukon hosszabbak, sokkal nagyobb helyet biztosítva a pihenéshez, de a beszélgetésekhez is ideálisabbak.

Mivel minden termék nagyon dizájnos és kényelmes, elsősorban a funkciók alapján érdemes dönteni valamelyik változat mellett.

Mi célból fogjátok használni leginkább a nappalibútort?

Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket, mielőtt eldöntöd, melyik bútortípus kerüljön a nappaliba:

Itt fogtok tévézni minden este? Kettesben? Vagy az egész család együtt nézi a sorozatokat, filmeket? Olvasáshoz, relaxáláshoz is ezt a bútort használnád? Fogtok enni is a szobában? Ha vendégek jönnek, itt ültetitek le őket vagy az étkezőben? Ágyazható kanapéra lesz-e szükség?

Ezek a legalapvetőbb dolgok, amikkel érdemes tisztában lenni. Persze sokat számít az is, mekkora hely áll rendelkezésre. A tágasabb nappalikba az U alakú kanapét és a 3+2+1 ülőgarnitúrát szokták javasolni.

Az utóbbi praktikusabb több szempontból is. Itt ugyanis az elemek szabadon variálhatók: ha esetleg átrendeznéd a szobát a későbbiekben, a garnitúra egyes részeit biztosan el tudod majd helyezni akkor is.

Beszélgetésekhez, társasjátékozáshoz is inkább az ülőgarnitúra a jobb. Sőt, a 3+2+1 szett ki is egészíthető még egy fotellel – vagy akár puffal is –, de kérhetsz például 3+1+1 verziót is. A VIP Kanapénál is találhatók olyan bútorok, amelyek rendelésre készülnek, így az egyéni igényeket maximálisan figyelembe tudják venni.

Nagyon kedvelt modell például az Amrum 3+2+1 nappali ülőgarnitúra, amely hat férőhelyes, és ebből öt relax funkcióval is rendelkezik! Többféle színben is kérhető a bútor, a szövet fajtája is szabadon megválasztható. Mindenképp érdemes megtekinteni ezt a modern darabot!

Az extra funkciók

És ha már itt tartunk! A nappali berendezése előtt azt is gondold át, milyen extrákra lehet szükség az évek alatt. A manapság divatos relax funkció nagyon hasznos tud lenni – hosszú távú kényelmet ígér.

A LED-világítás is nagyon exkluzív hatást kelt, sejtelmes, megnyugtató hangulatot tud teremteni. Az ágyazhatóság kérdését is érdemes még megvizsgálni az ülőgarnitúra rendelése előtt, jobb előre felkészülni az eshetőségekre!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását