2024. május 9. - Gergely

Milyen fűtési megoldásokban gondolkodhatunk téli terasz esetében?

Az optimális hőmérséklet megteremtése nemcsak amiatt fontos, hogy még komfortosabban érezzük magunkat az otthonosan berendezett teraszon, hanem a burkolat, a bútorok és az eszközeink védelme miatt is.
2024. február 14. szerda 08:27 - HírExtra

Ráadásul a temperált hőmérsékletnek köszönhetően az üveg oldalfalakon sem kell vizesedéssel, párásodással számolnunk. Az alábbiakban bemutatjuk a lehetőségeket a terasz fűtésére.

Hogyan teremtsünk kellemes környezetet?

A Teraszok.hu teraszfűtés megoldására infra fűtőberendezéseket ajánl, amelyek segítségével komfortos légkört hozhatunk létre. Általuk hatékonyan és gyorsan kellemes meleget teremthetünk. Előnyük, hogy nagyon jól kihasználható a fűtési teljesítményük, ráadásul szabályozhatók, s ami szintén nem elhanyagolandó szempont, hogy mindemellett energiatakarékosak is.

Amennyiben fontos számunkra, hogy környezettudatos megoldást válasszunk, az infra fűtőtestek ökobarát módon segítenek egy komfortosabb terasz megteremtésében. Nem termelődnek égéstermékek a használatuk során, alacsony a készülékek karbonlábnyoma.

Számításba jöhet a padlófűtés is teljesen zárt teraszhelyiség esetén, a burkolatba “telepített” fűtési rendszer láthatatlan, ugyanakkor hatékony módot kínál arra, hogy kellemesebb hőfokot hozzunk létre. Már alacsonyabb hőmérséklet mellett is javítja a komfortérzetünket. Előnye, hogy nem befolyásolja az összképet, ugyanis helytakarékos, “rejtett” megoldás.

Napos időben az üvegházhatás is kihasználható, ugyanakkor a terasz melletti helyiségek fűtése is optimalizálható.

Remek megoldás lehet egy kerti kandalló is, amellyel még otthonosabbá tehetjük a teraszhelyiségünket. Fontos viszont, hogy körültekintően alkalmazzuk, figyelve a tűzveszélyre és a balesetekre.

További hasznos tippek

Sokan döntenek például a klíma mellett, amely automata üzemmódot is kínál, akár téli temperált hőmérséklet is beállíthatunk, bizonyos készülékek párátlanító funkcióval is rendelkeznek. Amiért előszeretettel választják, hogy télen fűtésre, nyáron hűtésre alkalmazható, vagyis az év bármely napján kihasználható.

Fontos megemlítenünk az időjárás-érzékelő automatikákat, az érzékelőkre okosotthon megoldások segítségével ráköthetők a meglévő fűtési egységek.

Hogyan mérsékelhetők a fűtési költségek?

Talán eddig bele sem gondoltunk, de egy zárt terasz hozzájárulhat otthonunk fűtésének optimalizálásához. Kellemes, napos időben az üveg oldalfalak beengedik a napfényt, a helyiség könnyen felmelegszik, s ezt a köztes teret egybenyitva a ház többi részével, továbbadhatjuk a kellemes meleget. Ezzel máris csökkenthetők a fűtési kiadásaink.

Egy megfelelően kialakított téli kert például gátat szabhat a hideg levegő beáramlásának, így egyfajta plusz védelem a háznak, amolyan köztes sziget a kinti hideg és a benti kellemes élettér között.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását