2024. április 28. - Valéria

Tovább tarthat a Van Gogh-kiállítás

Két héttel tovább tarthat nyitva a budapesti Szépművészeti Múzeum Van Gogh-tárlata, ha sikerül megegyeznie az intézménynek a holland festő műveit kölcsönző gyűjteményekkel és gyűjtőkkel - mondta Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója.
2007. február 19. hétfő 17:25 - Hírextra
A múzeum megkezdte a tárgyalásokat a kölcsönzőkkel, akikkel arról egyeztetnek: hozzájárulnának-e ahhoz, hogy a december elején megnyílt és hivatalosan március 20-án záró Van Gogh-tárlatot egy-két héttel meghosszabbítsák - közölte Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója elmondta: a holland festő képeit biztosítással együtt mintegy 500 millió forintért kölcsönözték 40 intézménytől illetve magángyűjtőtől.

Az elmúlt napokban levélben kérték a kölcsönzők elvi támogatását a kiállítás meghosszabbításához. "Eddig a válaszok fele pozitív" - tette hozzá.

Baán László szerint február végére dőlhet el, hogy egy-két héttel tovább lesz-e látható a Van Gogh-kiállítás. A várható jegybevétel miatt az esetleges hosszabbítás nem okozna többletköltségeket - jegyezte meg a főigazgató.

"Komoly esély van arra, hogy a kiállítást enyhe nyereséggel zárja a múzeum" - emelte ki Baán László, hozzátéve, hogy az 500 millió forintba kerülő kiállítás a 100 millió forintnyi szponzori forrás mellett vélhetően több mint 400 millió forint jegybevetélt hozhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását