2024. május 5. - Györgyi

Népszavazás kell az atomenergiáról

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter szerint be kell vonni az embereket a fontos energiapolitikai kérdések, köztük az atomenergiával kapcsolatos döntések meghozatalába. Fodor Gábor erről a Magyar Tudományos Akadémán rendezett konferencián beszélt. A mi
2007. szeptember 11. kedd 16:48 - Hírextra
Az energiapolitika és az energiafüggés, amelyek biztonságpolitikai és külpolitikai kérdések is, valamint a klímaváltozás problémája a politika fő kérdéseivé váltak Magyarországon is - mondta a miniszter. Így válik egyre fontosabbá a politikában is a környezetvédelem - tette hozzá. A fenntartható fejlődésről és ezzel párhuzamosan a versenyképesség megőrzéséről már most komoly viták zajlanak. "Be kell vonni az embereket, például az atomenergia kérdésébe, mert erről csak az ország egyetértésével lehet dönteni. Ha kevésbé fontos dolgokról lehet népszavazást tartani, akkor erről is kell" - fogalamazott a zödtárca vezetője.

Az energiapolitika és a természetvédelem összehangolása közös ügy, így közös gondolkodás szükséges, hogy a téma jövőt meghatározó kérdéseit megoldják - mondta Fodor Gábor. A zöldtárca vezetője a személyes felelősséget hangsúlyozta, mert szerinte mindenki - kivétel nélkül - felelős azért, hogy milyen jövőt hagyunk az utódainkra.

Az energiapolitika és a természetvédelem összehangolásáról szóló konferenciát az Energia Klub, a Magyar Madártani Egyesület, a Magyar Természetvédők Egyesülete, a Védegylet és a WWF Magyarország szervezte. Az eseményt Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter nyitotta meg kedden a Magyar Tudományos Akadémián.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását