2024. április 27. - Zita

Tíz év börtön orális szexért

Szabadon engedik azt az amerikai fiatalembert, akit azért ítéltek tízéves börtönbüntetésre, mert még tinédzser korában orális szexben részesítette egy 15 éves lány. Erről pénteken döntött Georgia állam legfelsőbb bírósága, alkotmányellenesnek ítélve a két
2007. október 27. szombat 07:03 - Hírextra
Genarlow Wilsont egy 2003-as szilveszteri buli után tartoztatták le. A középiskolai bulin az akkor 17 éves fiú egy 15 éves lánnyal folytatott közös megegyezéssel orális szexet, és minderről videofelvétel is készült egy hotelszobában. A lány szülei ezután feljelentették a fiút, akit 2005-ben gyerekmolesztálás miatt bűnösnek találtak, és tízéves börtönbüntetésre ítéltek.

Az akkor érvényben lévő állami törvények értelmében ha nem orális szex, hanem közösülés történt volna a két fiatal között, akkor az csak vétségnek számított volna, és legfeljebb egy éves börtönbüntetést lehetett volna kiszabni Wilsonra.

Az ügy hatalmas vihart kavart az Egyesült Államokban, és részben a közfelháborodás miatt Georgia állam később meg is változtatta a törvényt: a mostani szabályozás szerint már a megegyezéses orális szex is csak vétségnek számít fiatalkorúak között.

Az állam legfelsőbb bírósága most 4-3 arányban döntött Wilson szabadon engedéséről, azzal az indokkal, hogy büntetése alkotmányellenesen szokatlan és kegyetlen. A megváltoztatott törvényre nem hivatkozhattak, mert azt nem lehet alkalmazni a hatálybalépése előtti ügyekre.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását