2024. április 29. - Péter

December a magyar népmese hónapja

Gyerekek által írt mesék kötetével és népmese-vetélkedővel is készül decemberre a Duna Televízió - hangzott el a közszolgálati médium keddi sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentették: az év utolsó heteit ennek a tematikának szentelik.
2007. november 27. kedd 16:44 - Hírextra

A Mese-játék című hétrészes műsor félórás epizódjaiban négy magyarországi és négy határon túli általános iskola csapata méri össze, mit tudnak a magyar népmesekincsről.

Rózsa György, a műsor producere az eseményen arról beszélt, a mai gyerekek szinte csak amerikai és japán történeteket néznek, így ezzel a vetélkedővel az a céljuk, hogy "legalább valamennyire visszahelyezzük jogaiba a magyar népmesét".

Az eseményen elhangzott az is: szintén decemberben jelenik meg az a kötet, amelyben a Duna Televízió gyerekeknek kiírt mesepályázatára beérkezett háromezer történetből válogatták össze a kétszáz legjobbat.

A könyv előszavát jegyző Csukás István író szerint ha megszólítják a kicsiket, azok gyakran zseniális történetekkel állnak elő.

"Ha a mesét felnőtt írja, az rosszabb, nem annyira fantáziás" - mondta, példaként azt az egyik kisiskolás által írt történetet hozva fel, amelyben szalonnát sütnek a távolsági buszok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását