2024. április 28. - Valéria

Utolsó slukk a francia kávéházakban

Immár a franciaországi kávéházakból is száműzték a dohányzást az új évvel, bár január elsején reggel még engedélyeztek egy-egy utolsó cigarettát a vendégeknek a kávékhoz. Részleges füstmentesítés lépett érvénybe Németország nyolc tartományában is az évfor
2008. január 2. szerda 07:01 - Hírextra
Franciaországban ezentúl 63 euró - 16 ezer forint - bírságot fizet az a vendég, aki rágyújt egy étteremben, kávéházban, a vendéglátóhely tulajdonosa pedig - ha szemet huny a füstölés felett - 135 euró - 34 ezer forint - büntetést fizethet. A vendéglátó-iparosok igencsak nehezményezik a dohányzás kitiltását, és attól tartanak, hogy forgalmuk jelentősen megcsappan. Ugyanakkor nem teljesen tilos a vendéglátóhelyeken a dohányzás, csak éppen ahhoz hermetikusan elzárt külön helyiséget kell biztosítani a tulajdonosnak, ami viszont elég drága beruházás.

Franciaország 60 milliós lakosságának a negyede dohányzik, azaz 15 millió fő. Minden második dohányos káros szenvedélye miatt hal meg idő előtt, évente 66 ezer ember. A nem dohányzók közül 5 ezren vesztik életüket az akaratlanul beszívott dohányfüst miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását