2024. április 29. - Péter

Meghosszabbították a nyomozást a leesett beteg ügyében

Májusig meghosszabbították a nyomozás befejezésének határidejét a szolnoki Hetényi kórházban a műtőkocsiról leesett és meghalt beteg ügyében - közölte a megyei főügyészség sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.
2008. február 7. csütörtök 19:39 - Hírextra

A vizsgálatot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indította még tavaly októberben és fokozott ügyészségi felügyelet mellett végzi - tette hozzá Balázsné Busku Terézia.

A rendőrség többek között arra keresi a választ, vajon az eséskor szerzett sérülések közrejátszhattak-e a beteg halálában, ennek megállapításához még szakértői vélemények készülnek - mondta a sajtószóvivő.

Egy 50 éves martfűi asszony tavaly szeptember 27-én a kora délutáni órákban a kórház központi műtőjének előkészítő helyiségében egy műtőkocsiról esett le. Az esés következtében fejsérülést szenvedett. Ezt követően az intenzív osztályon ápolták, ahol október 5-én elhunyt.

A beteg állapota és a körülmények tisztázása miatt az intézet akkori megbízott főigazgatója az eseményt követően bejelentést tett a rendőrségnek. Az ügyben a Hetényi kórházon belül is fegyelmi eljárás indult, amelyet a rendőrségi nyomozás lezárásáig felfüggesztettek.

Nemrég Kazincbarcikán történt hasonló baleset. Műtéti előkészítés közben csúszott le egy beteg a műtőasztalról a Borsod megyei Kazincbarcika kórházában, az idős nő a baleset után nem sokkal - eddig ismeretlen okból - meghalt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását