2024. április 29. - Péter

"Formáld te is a világot!"

Az eddigi egyik legnagyobb szabású, országos társadalmi szemléletformáló programot indítja el nemzetközi együttműködésben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet február 15-én hazai középiskolák tanárjai és diákjai számára.
2008. február 13. szerda 12:01 - Hírextra
Formáld te is a világot!

Nagyszabású szemléletformáló programot indít az Ökumenikus Segélyszervezet az EU támogatásával

Az eddigi egyik legnagyobb szabású, országos társadalmi szemléletformáló programot indítja el nemzetközi együttműködésben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet február 15-én hazai középiskolák tanárjai és diákjai számára.

Az Európai Unió által támogatott kétéves szemléletformáló program olyan, a mai tizenévesek számára életbevágó kérdésekre hívja fel a figyelmet, mint a fejlődő országok miénkkel egyre jobban összefonódó sorsa, ivóvízkészleteink rohamos fogyása, AIDS, szegénység vagy a globális felmelegedés hatásai.... A "Formáld Te is a világot!" jelmondattal induló program a tizenéveseket, mint a 21. század formálóit szólítja meg, hívja együttgondolkodásra. A program finn szakmai partnere a világ legjobbnak tartott oktatási rendszerében tevékenykedő, több évtizedes tapasztalattal rendelkező FinnChurchAid szakértőjének közreműködésével történik.

A nemzetközi együttműködésben zajló program részleteiről, céljáról, fontosabb eseményeiről, a megvalósítás módjáról sajtótájékoztató keretében számolunk be. A rendezvényre meghívtuk:
Dr. Lévai Anikó és Kovács KOKO István, a Segélyszervezet jószolgálati nagyköveteit, Dr. Harmati Béla ny. evangélikus püspököt, a Segélyszervezet alapítványának elnökét, Riitta Swan, Finnország magyarországi nagykövetségének követtanácsos asszonyát, és Vesa Hakkinen, a FinnChurchAid (finn segélyszervezet) szakértőjét. A sajtótájékoztatót Lehel László, a Segélyszervezet igazgatója nyitja meg.

Ezúton tisztelettel meghívjuk
sajtótájékoztatónkra!

Időpont:
2008. február 15. péntek
10.00 órakor

Helyszín:
Protestáns Fórum
1054 Budapest, Hold u. 18-20.

ifj. Kis Boáz
sajtóreferens
06 (30) 749 22 68
kis.boaz@segelyszervezet.hu

Kiadó: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását