2024. április 27. - Zita

Robbanás egy veszélyeshulladék-tárolóban

Nem sokkal éjfél után robbanás történt egy solymári veszélyes anyag-begyűjtéssel foglalkozó cég telephelyén, a levegőbe nem jutott káros anyag és személyi sérülés sem történt - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője v
2008. március 16. vasárnap 10:22 - Hírextra
Dobson Tibor hozzátette: a robbanástól körülbelül 500 méterre egy lakópark található, de semmilyen, a lakosságra veszélyes anyagot nem találtak a levegőben, így a lakók kimenekítésére nem volt szükség.

A balesetben érintett Elastogran Kemipur Kft. ügyvezető igazgatója, Demjén Zoltán közleményben tudatta: az egyik veszélyeshulladék-konténerben tárolt zárt hordóban körülbelül 40 kilogramm, amin katalizátort is tartalmazó hulladékot helyeztek el későbbi elszállításra és megsemmisítésre.

Eddig ismeretlen okból a hordóban túlnyomás keletkezett, amely a hordót szétfeszítette és a hulladék konténer teteje megnyílt. Tűz nem keletkezett. A környéken érezhető szag az amin-tartalomra vezethető vissza - írta.

Hozzátette: a Fővárosi Tűzoltóság és a Budapesti Polgári Védelmi Igazgatóság által közösen üzemeltetett Vegyi Felderítő Szolgálatnak a vegyészmérnöke a levegő koncentrációját több ízben megmérte közvetlenül a konténerben, a konténer mellett és távolabb is. Kimutatható mértékű szennyeződést a levegőben egyszer sem talált. A tűzoltók homokkal semlegesítették a terepet.

A konténer tartalmát átcsomagolták, a szennyezéssel átitatott homokot összegyűjtötték, a szakszerű elszállítás és ártalmatlanítás folyamatban van. A balesetben személyi sérülés nem történt, anyagi kár mindössze a hulladéktároló konténerben keletkezett. A baleset okait vizsgálják - tudatta cég.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását