2024. április 30. - Katalin, Kitti

Koncertek, előadások a Műcsarnokban

Repkedő lufilények készítése mellett a Vodku zenekar koncertje, elektronikus zenei látványkoncert és a KoMa Társulat előadása várja az érdeklődőket Budapesten a Műcsarnokban szombaton, a Múzeumok éjszakáján - közölte az intézmény sajtóreferense az MTI-vel
2008. június 19. csütörtök 12:30 - Hírextra
Csejdy Réka tájékoztatása szerint a délután 5 órakor kezdődő rendezvényen a Műcsarnok teraszán mindenki elkészíthet egy vagy több színes, repülő mesebeli lényt. A lufikból összeragasztott alkotás hasonlíthat kígyóhoz, sárkányhoz, pillangóhoz, manóhoz, madárhoz, halhoz és bármilyen valóságos vagy kitalált állathoz.

A KoMa Társulat előadása Garaczi László Plazma című alkotásából született, a lazán összefonott jelenetekből álló, szórakoztató esettanulmány mai életünkről, aktuális, kulturális, morális ügyeinkről szól. A szövegben feltáruló világ mai életünk karikatúrája, helyszín a mai Magyarország; előadja Jelinek Erzsébet, Lass Bea, Patocskai Katalin, Polgár Péter, Tóth Máté és Zrinyi Gál Vince.

A Hallható fény címet viselő elektronikus zenei látványkoncerten a művek akusztikus hangszereken és különböző érzékelőkkel, egyebek mellett lézersugarakkal, kontaktmikrofonnal vezérelt számítógépen szólalnak meg; az egyik leglátványosabb "hangszer" a lézerhárfa, melynek segítségével a térben megjelenő lézersugarak érintése bármilyen számítógépben tárolt vagy szintetizált hangot előhív és átalakít. A koncert a bécsi Zeneakadémia Innovatív Zenetechnológia Intézetének és a budapesti Zeneakadémia számítógépes zenei stúdiójának egyéves együttműködéséből jött létre.

A Vodku koncertjén odesszai kocsmadalok, bolgár, haszid, albán, galíciai dalok és táncok láthatók-hallhatók; a zenekar közép- és kelet-európai népzenei átdolgozásokat, és ezek motívumkincsének felhasználásával írt saját szerzeményeket játszik. A Műcsarnok teraszán este 10 órától DJ Ken szórakoztatja az érdeklődőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását