2024. április 27. - Zita

Naomi Campbell munkásnőnek áll

Kétszáz óra közmunkára ítélte a londoni bíróság Naomi Campbellt, aki néhány hete a londoni Heathrow repülőtéren rendőrökre támadt. A 38 éves, hírhedt természetű brit szupermodell április 3-án, a British Airways légitársaság járatán utazott volna Los Angel
2008. június 20. péntek 18:53 - Hírextra

Haragját azért zúdította az utaskísérőkre és a pilótákra, mert egyik poggyásza elveszett.
Az incidens a Heathrow új, 5-ös termináljának megnyitása utáni kaotikus napokban történt, amikor a hipermodern, több milliárd fontért felépített utascsarnok csomagkezelő rendszere teljesen összeomlott, és számtalan poggyász tűnt el az öt futballpályányi kiterjedésű terminál mélyén.
A modell a kihívott rendőrökkel sem volt kedvesebb, mint a személyzettel; az egyik rendőrt szembeköpte, a másikba pedig belerúgott.

Campbellt emiatt a helyszínen őrizetbe vették és kiszállították a repülőgépből.
A hirtelen indulatairól ismert divatsztár ellen összesen három rendbeli, hatósági személy sérelmére elkövetett erőszakcselekmény címén, és további három, rendbontással kapcsolatos jogcímen emeltek vádat.

Naomi Campbell a kétszáz órányi közmunkát elrendelő pénteki ítélettel még jól járt, mivel akár börtönben is találhatta volna magát: csak a két rendőr elleni támadásért fél év szabadságvesztést is kiróhattak volna rá.

A brit sztármodell a pénteki tárgyalási napon vita nélkül elismerte bűnösségét az összes vádpontban.

A tárgyaláson elhangzott: a bajok akkor kezdődtek, amikor a járat kapitánya bejelentette, hogy a terminál műszaki problémái miatt nem minden csomag került fel a gép poggyászterébe.
Az első osztályon utazó Campbell, ezt hallván, követelte a személyzettől, hogy derítsék ki az ő csomagjainak sorsát. Utána is néztek az ügynek, és kiderült, hogy a modell egyik csomagja lemaradt, ráadásul éppen az, amelyben egy Yves Saint Laurent-kreáció volt. Szerződése szerint Campbellnek ezt a ruhát kellett volna viselnie a bemutatón, amelyre utazott.

A modell azt követelte, hogy a gép kapitánya személyesen keresse meg a hiányzó poggyászt, és amikor e követelése nem teljesült, válogatott szidalmazások közepette "rasszistának" nevezte a pilótát.

Campbell a pénteki ítélet alapján köteles 200 fontot fizetni az általa bántalmazott rendőröknek, és 150 fontot a gép kapitányának. Emellett összesen 1300 font pénzbírságot is kiróttak rá.
Naomi Campbell hírhedten nem tudja kezelni saját indulatait, és emiatt nem először kerül szembe a törvénnyel. Egy ízben például mobiltelefonját vágta hozzá bejárónőjéhez, mert nem találta a farmernadrágját, de tiltották már ki előkelő londoni divatáruüzletből a személyzettel szembeni durva viselkedéséért - állítólag nem nyitották ki előtte az ajtót időben -, és verte már meg saját munkatársai egyikét is úgy, hogy az kórházi ellátásra szorult.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását