2024. május 3. - Tímea, Irma

Szélütés:három neurológia eltérés esetén

Egyszerű neurológiai vizsgálattal jelezhető a szélütés veszélye, bonyolultabb műszeres vizsgálatok nélkül - közölték olasz kutatók.
2008. június 24. kedd 13:15 - Hírextra
Csökkent reflexek, bizonytalan testtartás, remegés, különbség a kezek erősségében, mind olyan jelek, melyek arra utalhatnak, hogy az egészségesnek tűnő idősebb ember veszélynek van kitéve - állítja Marco Inzitari, a Firenzei Egyetem munkatársa az Archives of Internal Medicine című orvosi szaklapban megjelent tanulmányában.

Inzitari csoportja 506 embert vizsgált, akiknek átlagéletkora 73 év volt, és 1995-ben, a követés megkezdésekor nem jelentkeztek náluk neurológiai betegségre utaló jelek. A kutatók elvégezték a neurológiai vizsgálatokat a követéses periódus elején, majd a tanulmány végén, négy év múlva is. Átlagosan nyolc év elteltével ellenőrizték a halálozásokat és a szélütéses esetek számát.

A kutatók úgy találták, hogy azok, akiknél az előzetes vizsgálatok során háromnál kevesebb apró, neurológiai jellegű eltérést találtak, kisebb valószínűséggel kaptak a következő nyolc évben szélütést, vagy haltak meg, mint azok, akiknél három, vagy több ilyen tünet jelentkezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását