2024. április 29. - Péter

Kétnapos dzsesszünnep a Bánki-tónál

Ukrán, lengyel, holland, svéd és magyar zenészek várják a közönséget pénteken és szombaton a Nógrád megyei Bánkon, az V. Louis Armstrong Jazzfesztiválon, ahol Joe Murányi 80. születésnapját is megünneplik - mondta az InfoRádiónak az esemény művészeti veze
2008. június 27. péntek 07:35 - Hírextra
Finok Zoltán emlékeztetett arra, hogy a bánki dzsesszfesztivál mindig igyekszik összegyűjteni és két napba sűríteni a hazai és európai tradicionális dzsessz zenekarok színe-javát, így lesz ez ezúttal is.

A Hot Jazz Band kezdi a fesztivált péntek este 7 órakor, majd következik Herbert Christ zenekara, amelyben német, svéd, francia és angol zenészek játszanak, a nap utolsó fellépője pedig a Riverboat Rambles ukrán-lengyel swing, dixiland együttes.

Szombat este 7-től egy kiváló és neves magyar zenekar lép a színpadra, a Gyárfás István Trió, kiegészülve Pleszkán Frigyessel és Micheller Myrtillel. Ezt követően a Jazz Steps zenekar lesz hallható, majd a Joe Murányi and His All Stars. Joe Murányi minden évben a fesztivál egyik házigazdája, szombat este a 80. születésnapját ünnepeljük - tette hozzá a művészeti vezető.

Finok Zoltán megjegyezte: bár a fesztiválnak általában az a koncepciója, hogy minden évben új zenekarokat mutasson be, tavaly a holland Antoine Trommelen Quartetnek akkora sikere volt, hogy idén visszahívták őket.
Forrás: Inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását