2024. április 29. - Péter

Tolnai filmjével nyit a filmfesztivál

Tolnai Szabolcs Fövenyóra című filmjének díszbemutatója nyitja meg szombaton a tizenötödik Palicsi Nemzetközi Filmfesztivált - közölte a Magyar Filmunió munkatársa csütörtökön az MTI-vel.
2008. július 17. csütörtök 18:49 - Hírextra
Papp Csaba Zoltán tájékoztatása szerint az "Új magyar film" című vetítéssorozaton Elek Judit A hét nyolcadik napja, Paczolay Béla Kalandorok, Herendi Gábor Lora, Török Ferenc Overnight, Dettre Gábor Tabló és Novák Erik Zuhanórepülés című alkotásait láthatja a szerbiai közönség.

A július 21-ig tartó vajdasági filmfesztivál "Párhuzamok és találkozások" című programjában Bollók Csaba rendezését, az Iszka utazását, míg a "Fiatal európai filmrendezők" szekciójában a Buharov testvérek (Szilágyi Kornél és Hevesi Nándor) Lassú tükör című munkáját tűzik műsorra. A Buharov fivérek zenekara, a Pop Ivan pedig a palicsi filmünnep koncertkínálatát gazdagítja.

Az 1992-ben alapított nemzetközi, versenyjellegű Palicsi Filmfesztivál programjában az európai filmművészetre helyezi a hangsúlyt, különös tekintettel Közép-Kelet-Európa országainak alkotásaira. A fesztivál versenyprogramjában 15 játékfilm szerepel, a verseny fődíja az Arany Torony.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását